Hlavní obsah

Karlovarsko deklasovalo Kladno, uspěl i Jihostroj bez kapitána

Volejbalisté Karlovarska se vrátili na vítěznou vlnu a ve 20. kole extraligy nedali šanci Kladnu. Ve středu po devíti výhrách Západočeši nestačili na České Budějovice, dnes dominovali a drží před Jihočechy tříbodový náskok v čele tabulky. Jihostroj bez kapitána Radka Macha, jenž má zlomený kotník a přijde o play off, uspěl v Odolene Vodě. Základní část skončí za dva týdny.

Foto: Sport.cz

Volejbalisté Karlovarska. Ilustrační foto.

Článek

Zkušený blokař Mach se zranil ve středečním šlágru a diagnóza pro něj i klub byla krutá. "Špatně jsem došlápl. Ani nevím, na koho jsem stoupl. Mám zlomený kotník, minimálně šest týdnů budu mimo. Snad se vrátím ještě v play off," řekl Deníku osminásobný mistr extraligy v dresu Českých Budějovic.

Jeho nástupce v roli kapitána univerzál Filip Rejlek dovedl dnes Jihočechy k výhře nad Aerem 27 body. Tři body získali i liberečtí volejbalisté po výhře nad Beskydy 3:1, stejně tak překvapivě oba týmy ze dna tabulky Zlín a Příbram. Zlín vyhrál v Ostravě, která s Odolenou Vodou svádí boj o šestou a zároveň poslední přímo postupovou příčku do čtvrtfinále, Příbram si vyšlápla na Brno.

UNIQA extraliga volejbalistů - 20. kolo:
Ostrava - Zlín 1:3 (-20, 15, -21, -22)
Příbram - Brno 3:1 (17, 19, -22, 16)
Karlovarsko - Kladno 3:0 (12, 19, 13)
Liberec - Beskydy 3:1 (19, 20, -23, 23)
Odolena Voda - České Budějovice 1:3 (-26, -20, 22, -16)

Reklama

Související témata: