Hlavní obsah

Welsch si místo v základu zaslouží

Ke čtyřem posledním zápasům Bostonu Celtics v NBA nastupoval český basketbalista Jiří Welsch v základní sestavě. V posledním utkání odehrál 31 minut, v předešlém dokonce ještě o šest více. Osvědčil se a trenér týmu Jim O´Brien mu předvídá skvělou budoucnost.

Článek

"Nechávám Jiřího hrát jeho hru a zatím jsem s ním velmi spokojen. Jako útočný hráč si dobře plní obranné úkoly i proti nejlepším hráčům soupeře a naše útočná síla je vždy lepší, pokud je na hřišti," řekl na Welschovu adresu O´Brien pro deník The Boston Globe.

Welsch zatím v základní sestavě sebral pozici Kedricku Brownovi, který v Bostonu působí už třetí sezónu a byl 11. nejlepším hráčem draftu 2001. Ustoupit ze svých ambicí  musela  i posila z Clevelandu Jumaine Jones, hrající na stejném postu jako Welsch.

Spokojenost na obou stranách

"Každým dnem se cítím lépe. Navíc je pro mne mnohem snazší hrát v útoku s takovými skvělými hráči jako jsou Paul Pierce nebo Vin Baker. Všechna pozornost soupeřových obránců  je zpravidla upřena na ně a pro mne se často otvírá volný prostor, kdy se mohu pokusit o střelu," pochvaluje si Welsch, jehož maximem je zatím 8 bodů v pátečním zápase s Millwaukee.

Třiadvacetiletý Welsch zatím nastoupil k 15 ze 17 zápasů Bostonu a hrál v průměru přes 16 minut za zápas s bodovým průměrem 3,4 bodu v zápase. Trenér O´Brien je přesvědčen, že tato čísla budou mít vzestupnou tendenci.

Reklama