Hlavní obsah

Házenkářky začínají s Uruguayí

PRAHA

Papírově nejslabší soupeř ve skupině čeká národní tým házenkářek na úvod světového šampionátu. "Vstup do turnaje bývá důležitý především pro psychiku družstva a vítězství proti Uruguayi je pro nás prakticky povinné. Pokud chceme postoupit, tak ji musíme porazit. Bylo by ale chybou něco podcenit," vzkazuje z dějiště MS trenér Lubomír Krejčíř.

Foto: www.wwhc2003.hr

České házenkářky se pokusí na MS dojít co nejdál

Článek

"Trošku nás trápí nachlazení Roubínkové, o jejím zařazení do sestavy se ještě musíme poradit s lékařkou družstva Dobešovou," přiznává kouč. Zatímco Česko na minulém světovém šampionátu před dvěma lety chybělo, Uruguay tam startovala, ale ve skupině nezískala ani bod.

Celek z Jižní Ameriky potkávají reprezentantky na MS vůbec poprvé v historii. "Podle dostupných zpráv můžeme od Uruguayek čekat snaživý výkon s častými pokusy o střelbu, ale s nižší taktickou kázní i dovednostmi v obraně. Na postu brankářky bychom měli mít převahu, účinnou zbraní se mi zdá i rychlý protiútok," uvažuje Krejčíř.

Účast nás nesmí uspokojit

Trenér nosí v hlavě základní osu týmu tvořenou gólmankou Černou, pivotkou Válovou a na střední spojce Fabíkovou. Z křídla má být vše jištěno Čumplovou a střelbu zdálky snad obstarají Vašková se Zámorskou.

"Pro českou ženskou házenou je cenné, že jsme udrželi kontinuitu startů na vrcholných akcích. Po loňském ME, kde se družstvo blýsklo osmou příčkou, hrajeme i na MS. Jen účastí se ale uspokojit nechceme, uděláme vše pro postup. Proto pozorně natočíme na video také další úterní zápas ve skupině Korejek s Ruskami a budeme též zvědavi, jak si povedou Rakušanky proti Angole," vypráví Krejčíř.

Reklama

Související témata: