Hlavní obsah

Volejbalisté Jihostroje udolali v poháru v pěti setech Beskydy

Aktualizováno

Volejbalisté Českých Budějovic si udrželi naději na obhajobu prvenství v Českém poháru díky výhře v pětisetovém čtvrtfinálovém dramatu s Beskydy. V prvním duelu finálového turnaje v Karlových Varech vyhrál Jihostroj 15:13 v tie-breaku. V neděli narazí na Liberec, druhou dvojici tvoří domácí Karlovarsko a Ústí nad Labem.

Foto: Václav Kohelka

Ilustrační foto.

Článek

České Budějovice, Liberec, Karlovarsko i Kladno měly coby účastníci loňského Final Four start v Karlových Varech jistý. Beskydy musely absolvovat osmifinále se Zlínem a favoritovi ve čtvrtfinále zatápěly.

Druhý tým základní části extraligy Jihostroj prohrál hladce první set 13:25, poté vývoj otočil díky výhrám 25:23 a 25:17. Ve čtvrté sadě nevyužili svěřenci trenéra Reného Dvořáka dva mečboly a po jejich prohře 26:28 musel rozhodnout zkrácený set. Beskydy v něm vedly 10:8, pak ale České Budějovice uhrály pět míčů po sobě, získaly rozhodující náskok a po více než dvou hodinách slavily postup do semifinále.

"Jsme rádi, že jsme postoupili, ale bylo to trápení. Obrana veškerá žádná, ani v poli ani na bloku. Nevím, čím to bylo, možná brzkým časem utkání. Nechci se na to vymlouvat, byla to bída," uvedl kouč Dvořák. Jeho kolega na lavičce Beskyd Jakub Salon byl zklamaný. "Hodně jsme bojovali, dobře jsme bránili. Bohužel přišla série podání Stoiloviče, která rozhodla celý zápas," řekl.

Liberec zdolal suverénně Brno, lídr extraligové tabulky Karlovarsko si také ve třech setech poradilo s pražskými Lvy. "Domácí byli povětšinou lepší, my se prali s chybami. Celkově hráli konsolidovanější volejbal než my," řekl nahrávač Pražanů Jakub Janouch. Ústí v posledním čtvrtfinále zvládlo pětisetovou bitvu s Kladnem.

Finálový turnaj Českého poháru volejbalistů v Karlových Varech - čtvrtfinále:
České Budějovice - Beskydy 3:2 (-13, 23, 17, -26, 13)
Nejvíce bodů: Michálek 19, Stoilovič a Schouten po 16 - Romanutti 18, Mečiar 17, August 15.
Liberec - Brno 3:0 (12, 18, 19)
Nejvíce bodů: Štokr 12, Šulista 9, Veselý 6 - Chevalier 9, Hrazdira a Jirásek po 6.
Karlovarsko - Lvi Praha 3:0 (22, 19, 23)
Nejvíce bodů: Indra 21, Wiese 12, Lux 10 - Mihajlovič 11, Paták 10, Smith a Skakič po 7.
Ústí nad Labem - Kladno 3:2 (21, -23, 23, -20, 12)
Nejvíce bodů: Parraguirre 26, Bornemann 19, Kramar a Tibitanzl po 12 - Kraffer 20, Hýský a Křesťan po 17.
Semifinálové dvojice: České Budějovice - Liberec, Karlovarsko - Ústí nad Labem

Reklama

Související témata: