Hlavní obsah

Nymburk drží šanci na postup v lize FIBA

NYMBURK

Především díky vynikající úspěšnosti při střelbě ze tříbodové vzdálenosti zvítězili basketbalisté Nymburku nad francouzským Nancy v zápase Evropské ligy FIBA. Český mistr tak má i nadále šanci na postup ze skupiny D.

Foto: ČTK

Basketbalisté Nymburku v Lize FIBA porazili hráče Nancy a drží naději na postup ze skupiny. (ilustrační foto)

Článek

Zápas se velmi podobal prvnímu vzájemnému utkání na hřišti loňského vítěze Koračova poháru, kde Nymburk vyhrál o pět bodů především zásluhou 17 vstřelených trojek. Včera zaznamenali domácí jen o tři méně, když zářil zejména Votroubek, jenž se postaral o sedm.

"Střelba za tři body je naší tradiční zbraní. Důležitou úlohu měli i podkošoví hráči, díky nimž zůstávali střelci volní. Vycházeli jsme ale především z obrany, dostat 70 bodů od špičkového francouzského mužstva je výborný výsledek," těšilo trenéra Nymburku Michala Ježdíka.

Výhra po pěti porážkách

Jeho svěřencům se přitom v posledních týdnech nedaří, v Evropské lize prohráli pět zápasů v řadě a o víkendu si v Opavě připsali i první ligovou porážku v sezóně. "Oba soupeři na tom byli podobně, když před dvěma měsíci při prvním zápase byli v lepší psychické i fyzické pohodě. Dokud máme šanci bojovat o postup, tak se o něj popereme, ale ta naděje je opravdu teoretická, protože nezáleží jen na našich výsledcích," dodal Ježdík.

"Mrzí nás poslední dvě porážky v soutěži, ale pořád je pro nás Evropská liga velkou školou," připomněl nejlepší hráč zápasu Stanislav Votroubek domácí zápas s Dynamem Moskva, v němž přišel Nymburk o výhru v poslední minutě, a prohru v prodloužení v Tallinu.

Francouzi se včera za celý zápas nedostali do vedení, nedařilo se jim v obraně, ani při střelbě trestných hodů, v níž měli úspěšnost pouze lehce nad 60 procent. Těsně před poločasovou přestávkou sice stáhli na tříbodový rozdíl, ale pokračování trojkové smršti domácích jim vzalo naději na obrat.

Evropská liga FIBA
Nymburk-Nancy 82:70
Nejvíce bodů: Votroubek 25, Johnson 16, Zídek 14, Whitfield 13 - Masingue 24, Nedič 18, Childress 13, 530 diváků, čtvrtiny 22:16, 13:13, 28:23, 19:18.

Reklama

Související témata: