Hlavní obsah

Dallas sbírá v NBA těsné porážky

NEW YORK

Po těsné prohře v Bostonu prohráli v NBA basketbalisté Dallasu i na palubovce Minnesoty. Mavericks bojovali až do posledních chvil, jenže na Minnesotu dirigovanou hlavní hvězdou Kevinem Garnettem nakonec nestačili. Timberwolves vyhráli o pět bodů 114:109 a Garnett si připsal první letošní triple-double.

Článek

Garnett zářil, nastřílel 35 bodů, přidal deset asistencí a doskoků. Výraznou měrou se tak podepsal pod čtvrté vítězství Minnesoty v řadě. Dallas měl šanci ještě necelé čtyři minuty před koncem, když Antawn Jamison snížil na 100:102. Ale Sam Casell zasadil hostům definitivní úder do vazu, když trefil svůj trojkový pokus.

"V naší vyrovnané divizi každý bojuje jako lev, zuby nehty se snažíme udržet nejlepších," řekl Casell, autor 26 bodů. Nejlepším střelcem v dresu Texasanů byl Steve Nash s 27 body.

Unaveným dojmem působili hráči New Orleansu, kteří ve čtvrtek sehráli již třetí zápas během čtyř dnů. Hned první čtvrtinu se Sacramentem prohráli o 12 bodů a nakonec podlehli o jedenáct - 90:101. Portland potěšil šestnáct a půl tisíce diváků domácím vítězstvím nad Phoenixem 101:94, k němuž ho dovedl Zach Randolph svými 29 body a dvaceti doskoky.

Výsledky
Minnesota - Dallas 114:109, New Orleans - Sacramento 90:101, Portland - Phoenix 101:94.

Reklama