Hlavní obsah

Sprewellův křik oceněn mastnou pokutou

Hluboko do kapsy musí během vánočních svátků sáhnout basketbalová hvězda Latrell Sprewell, a nejde přitom jen o výdaje na vánoční dárky pro své blízké. Třicetiletý hráč Minnesoty zaplatí pokutu 25 000 dolarů (přes 656 tisíc korun) za incident při úterním zápasu NBA v New Yorku. Sprewell tehdy nemístně pokřikoval na předsedu svého bývalého klubu.

Foto: ČTK

Latrella Sprewella (uprostřed) vyšly pokřiky draho

Článek

Sprewell, bývalá hvězda newyorských Knicks, se ve vyhrocené atmosféře v Madison Square Garden zaskvěl 31 body. Svou hru často doprovázel nevybíravými výkřiky a obracel se přitom k domácí lavičce a do míst, kde seděl šéf týmu James Dolan, který ho v létě vyměnil.

"Při všech těch hrátkách v letošním roce mluvil on, teď jsem si to vynahradil," řekl po utkání Sprewell, jenž strávil v New Yorku pět sezón.

Stojakovič postrčil rozhodčího

Trestu neušla ani další velká postava úterního programu NBA Predrag Stojakovič ze Sacramenta. Bělehradský rodák se na vítězství 114:97 nad Memphisem podílel 41 body, jenže v závěru druhé čtvrtiny se v jedné chvíli neovládl a strčil do rozhodčího.

Dostal za to technickou chybu a o den později navíc zákaz startu v jednom utkání. "Přehnal jsem to a hned v poločase jsem se mu omluvil," kál se srbský hráč, který bude Kings chybět v dnešním duelu s Dallasem.

Reklama