Hlavní obsah

Skandál na Slovensku. Klub hrozí odstoupením ze soutěže!

Ostuda! Slovenskem cloumá obrovský skandál, Tým Košice Crows prohrál v úvodním semifinále házenkářského play off s MŠK Považská Bystrica 27:28, po utkání však poražení zvažují, že klub předčasně ukončí sezonu. Tvrdí, že duel ovlivnilo vymyšlené vyloučení zkušeného reprezentanta v barvách Košic Patrika Hruščáka a také arogance rozhodčích. Videozáznam ze zmíněné situace i podle médií prokazuje, že k závažnějšímu kontaktu s protihráčem nedošlo.

Foto: Profimedia.cz

Házenkářský skandál cloumá Slovenskem, Tým Košice Crows hrozí po prvním semifinále předčasným odstoupením ze soutěže.

Článek

„Cítím zlost, bezradnost. Jsou tam snad všechny možné emoce. Jak s tou situací naložíme? Máme jasný plán a toho se budeme držet. Budeme žádat Slovenský svaz házené i disciplinární komisi, aby ten zápas kontumovaly a my jsme měli šanci zabojovat o výsledek ještě jednou," konstatoval kouč Radoslav Antl na videu zveřejněném na facebokových stránkách košického klubu.

Hruščák dostal druhou modrou kartu v sezoně. Po té první dostal trest zastavení činnosti na dva zápasy. Tentokrát se ale podle všeho neprovinil, ani televizní komentátorka žádný prohřešek neodhalila. Košice proto chtějí, aby ve druhém duelu série mohl vyloučený hráč ve středu hrát. „Chceme, aby mohl nastoupit. A zároveň žádáme exemplární potrestání rozhodčích, protože tohle jsem nikdy nezažil a není to možné, tohle se prostě nemůže dít," pokračoval v kritickém tónu naštvaný kouč košického celku, kterého citoval například server športky.sk.

V případě, že svaz nevyhoví zmíněné žádosti, je prý klub připravený ukončit předčasně sezonu. „Stoprocentně. Za svým rozhodnutím si stojíme. Když Hruščak nebude ve středu hrát a nebude vyhověno našim požadavkům, tak pro nás sezona skončila. Ať si komise rozhodčích rozdělí zlatou medaili Prešovu, stříbrnou Považské, nám stačí, když nám pošlou diplom a uvidíme se v následující sezoně," měl jasno.

"Takovým arogantním způsobem je poníženo moje jméno, jméno klubu, sponzorů, partnerů i celé slovenské házené. To jsem nezažil," doplnil Antl.

Reklama

Související témata: