Hlavní obsah

Bryant v derby nasázel 44 bodů, Lakers přesto prohráli

NEW YORK

Ani 44 bodů Kobe Bryanta nestačilo basketbalistům Los Angeles Lakers k výhře nad městským rivalem Clippers. Lakers se museli obejít bez Shaquilla O'Neala a Karla Malona, který se poprvé v 19leté kariéře ocitl na listině zraněných hráčů, a to byla citelná ztráta. Favorit podlehl 98:101, Clippers vyhráli teprve potřetí v 26 vzájemném utkání.

Článek

Stejně jako Lakers ani Clippers nebyli v plné síle. Chyběli člen základní sestavy Marko Jarič a náhradník Bobby Simmons, oba pro zranění. Hvězdou Clippers byl znovu Elton Brand, autor 30 bodů a patnácti doskoků. Brand navíc k double-doublu přidal šest asistencí a pět bloků.

"Je to velké vítězství. Hrálo se na doraz, s velkým nasazením. My jsme hráli velmi dobře v defenzívě. Je rozhodně povzbuzující, že jsme takhle těžký a vyrovnaný zápas zvládli," radoval se Brand.

Lakers se po utkání trochu zlobili na rozhodčího. Gary Payton totiž v závěrečných vteřinách nasměroval do obroučky Clippers trojku, jenže tu zastavil blokem Keyon Dooling. "Podle mne to měl být koš, ale sudí byl jiného názoru," pochyboval Payton o čistotě Doolingova zákroku.

Nasazení Doolinga se ukázalo být mistrovským tahem trenéra Mika Dunleavyho. Ten jej z lavičky poslal do hry na posledních deset vteřin a Dooling zajistil Clippers cennou výhru. "Měl jsem trochu štěstí, ale to k tomu patří," nezastíral hrdina večera.

Lakers se po slibném začátku sezóny zadrhli. Prohráli již pošesté v devíti utkáních (bilance 21 vítězství, 9 porážek) a jen těžce si zvykají na hru bez dvou gigantů Malona a O'Neala. Clippers naopak vyhráli počtvrté v devíti kláních a pomalu se blíží k padesátiprocentní hranici (zatím mají bilanci 14 výher a 16 porážek).

Výsledky
Toronto - Phoenix 83:73, Washington - Milwaukee 94:100, New York - New Jersey 85:95, Sacramento - Seattle 130:99, Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 101:98.

Reklama