Hlavní obsah

Boston i bez Bakera vyhrál, Welsch dal 13 bodů

NEW YORK

Třinácti body přispěl český basketbalista Jiří Welsch k vítězství Bostonu nad Washingtonem v pátečním utkání NBA. Celtics vyhráli 100:89 a připsali si druhý úspěch za sebou po předchozí sérii čtyř porážek.

Článek

Welsch byl nejčastěji faulovaným hráčem v zápase a střelba trestných hodů se mu dařila - z dvanácti pokusů jich proměnil devět. Během 26 minut strávených na palubovce rovněž doskočil šest míčů.

Bostonu chyběl Vin Baker, kterému vedení týmu zastavilo činnost, protože porušil program protialkoholické léčby. Ze stejného důvodu byl potrestán už podruhé v sezóně. "Řekl jsem o tom klukům před zápasem, ale víc si o tom promluvíme později. Bylo tři čtvrtě hodiny do začátku a museli jsme se soustředit na to, abychom porazili Washington," řekl trenér Jim O'Brien.

Boston se opět o přiblížil prvnímu místu v Atlantické divizi, neboť vedoucí New Jersey se nemůže vymanit z krize a v Miami prohrálo už popáté za sebou. Loňský finalista zažil podobně černou sérii naposledy v dubnu 2001. "Byla to hrůza od začátku do konce, vůbec jsme se do zápasu nedostali," konstatoval kouč New Jersey Byron Scott. Jeho svěřenci měli při porážce 64:85 zoufalou úspěšnost střelby (29 procent).

Prohráli také lídři dalších divizí. Sacramento podlehlo 95:105 v Memphisu, který prožívá báječné časy a sedmým vítězstvím po sobě vytvořil rekordní sérii v historii klubu. Indiana, která má nejlepší bilanci v celé NBA, zase nestačila na Houston. Domácí Jermaine O'Neal sice byl s 31 body nejlepším střelcem zápasu, ale nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl ani hranice deseti bodů.

"Jermaine podal heroický výkon," ocenil kouč Pacers Rick Carlisle. Díky tomu, že Minnesota porazila největšího soupeře Indiany v konferenci Detroit, má Carlisle jistotu, že 15. února povede coby kouč nejlepšího týmu Východu jeho výběr v Utkání hvězd. "Je to velká čest, nestává se to často," dodal trenér.

Výsledky:
Philadelphia - Orlando 83:98
Boston - Washington 100:89
Miami - New Jersey 85:64
Atlanta - New York 94:96
New Orleans - Denver 97:91
Indiana - Houston 74:78
Minnesota - Detroit 82:79
Memphis - Sacramento 109:95
Chicago - Dallas 93:106
Milwaukee - Toronto 98:86
Phoenix - San Antonio 84:86
LA Clippers - Utah 93:82.

Reklama