Hlavní obsah

Pomsta za fotbalový debakl? Snad budeme víc skórovat, jinak to smrdí fiaskem, hlásí Češi

Praha

Zase jim chvilku trvalo, než se rozjeli na plné obrátky, ale dalším obratem dokázali plážoví volejbalisté Ondřej Preušič s Davidem Schweinerem znovu rozhicovat diváky na tribunách v areálu vítkovických železáren. Po skalpu Rakušanů Robina Seidla a Philippa Wallera už skončí v Ostravě nejhůře pátí, o semifinále se ještě dnes od 16 hodin (živě na ČT sport) střetnou se stříbrnými medailisty z olympiády, Italy Paulem Nicolaiem a Danielem Lupem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ondrej Perušič (vlevo) a David Schweiner během zápasu s Robinem Seidlem a Philippem Wallerem.

Článek

Stejně jako na závěr skupiny s Lotyši jste museli zápas otáčet, kolik sil vás obrat stál?

Perušič: Hodně sil. Rakušané zahráli velmi dobré utkání. Kdyby se nám nepovedlo udržet druhý set, tak bychom se nemohli divit, že jsme prohráli 0:2. Hráli výborně od servisu i na ztrátě. Myslím, že se nám povedlo lépe přihrávat a lépe si útoky připravovat, což je proti takovému týmu klíčové. A za druhé se nám dařilo dodržovat taktické pokyny, z toho plynulo několik dobrých bloků od Davida a několik vybraných míčů v poli ode mě.

V závěru začali Rakušané i více chybovat.

Schweiner: V prvním setu moc chyb neudělali, i když tlačili na servisu, na ztrátě, hráli vlastně bezchybně. Ta jejich zaváhání přišla v pravou chvíli a jsme za to rádi.

Foto: OBO 2021/Pavel Lebeda, Právo

Beachvolejbalista Ondrej Perušič na turnaji J&T Banka Ostrava Beach Open 2021.

Rozhodovala v těch momentech i silnější psychika?

Schweiner: Možná ano, díky divákům. Stál za námi celý dav a každý bod, co jsme udělali, pak Rakušané cítili o to víc.

Nejvíc byl slyšet kotel s vašimi příbuznými a nejbližšími přáteli.

Perušič: Přesně tak. Kdyby se turnaj hrál na kurtu číslo čtyři v Číně, tak Rakušané vyhrajou 2:0, protože ta atmosféra nás držela psychicky nahoře a umožnila nám otočit v koncovce druhý set.

Teď vás čekají Italové Nicolai, Lupo, kteří vyřadili Lotyše Samoilovse se Smedinsem.

Perušič: Pro Lotyše byl ten zápas hodně důležitý, protože se porážkou nekvalifikovali na olympiádu ze žebříčku, budou muset ještě do evropské kvalifikace. Italové jsou zatím v sezoně hodně nevyzpytatelný tým. Několikrát předvedli vyloženě špatné výkony, vypadli relativně brzy. Ale mají stříbro z olympiády a všichni víme, že dovedou zahrát výborně. Bude to zajímavé i z taktického hlediska, protože se známe, trénujeme spolu, trenér je Ital, s oběma z nich hrál a trénoval.

Schweiner: Andrea (italský kouč Tomatis) už běžel na hotel stahovat videa a dělat statistiku. Italové, i když se to nezdá, opravdu pracujou. (směje se)

Můžete tak aspoň pomstít včerejší drtivou porážku fotbalistů.

Perušič: Doufám, že budeme víc skórovat, to by smrdělo fiaskem. (úsměv) Samozřejmě se pokusíme.

Reklama

Související témata: