Hlavní obsah

Anglická hvězda suspendována z reprezentace kvůli rasistickým tweetům. Fanoušci se bouří

Londýn/Praha

Velice přísný trest za svou mladickou nerozvážnost schytal anglický kriketový hráč Ollie Robinson. Hráč klubu Sussexu byl díky svým skvělým výkonům ve svých sedmadvaceti letech poprvé povolán do národního týmu, ale po týdnu jeho působení u něj skončilo. Po devíti letech totiž opět vyplavaly na povrch jeho neuvážené tweety, které ho „stály krk.“

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Hráč kriketu Ollie Robinson platí za svou mladickou nerozvážnost.

Článek

Příliš otevřená a neopatrná sdílnost na sociálních sítích může v budoucnu zle doběhnout i sportovce. Své o tom teď ví i anglický kriketový hráč Ollie Robinson. Ten ve svých 18 letech psal tweety, ve kterých vtipkoval, že jeho muslimský přítel je bomba, že ženy, které hrají videohry mají více sexu, nebo se posmíval Asiatům.

Příspěvky nyní opět vyplavaly na povrch a bude se jimi dále zabývat Kriketová rada Anglie a Walesu, která hráče za ně suspendovala z reprezentace. Robinson se za své příspěvky omluvil, ale nebylo mu to nic platné. Z národního týmu se pakoval zpátky do Sussexu.

Fanoušci se teď bouří, myslí si, že suspendace za několik let staré tweety je nepřiměřený trest. „Hanba všem, kteří se podíleli na takovém ubohém aktu ctnosti a zničení mezinárodní kariéry," zní jeden z příspěvků. „Rada by se měla stydět, je to jak hon na čarodějnice," píše další.

Myslíte si, že by se za příspěvky na sociálních sítích mělo takovým způsobem trestat?
ANO
4,2 %
NE
95,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14838 čtenářů.

Reklama

Související témata: