Hlavní obsah

Lakers bez velkých hvězd nestačili na Indianu

NEW YORK

Oslabení basketbalisté Los Angeles Lakers nestačili v NBA na Indianu a prohráli 72:85. Shaquille O'Neal si odpykával trest na jedno utkání za nevybíravou kritiku rozhodčích a vedení NBA v médiích. Chyběli i nemocný Kobe Bryant, který se omluvil i z předběžného soudního přelíčení svého obvinění ze znásilnění, a dlouhodobě zraněný Karl Malone.

Článek

Tíha zodpovědnosti tak opět ležela na Garym Paytonovi, kterému se ale nedařila střelba a nasbíral jen deset bodů. Jeho spoluhráči na tom ovšem byli podobně, dvouciferné skóre si připsal už jen ukrajinský rodák Stanislav Medvěděv s 14 body.

"Neproměnili jsme příliš mnoho pokusů, včetně mne," konstatoval Payton. Lakers se trápili především v první půli, do přestávky nastříleli jen 26 bodů, což bylo o bod více, než činí klubové historické minimum.

Skvělý zápas naopak prožil Carmelo Anthony z Denveru. Jeden z horkých kandidátů na cenu pro nováčka roku opět překonal výkon dalšího slibného talenta LeBrona Jamese. Den poté, co si první hráč loňského draftu vylepšil osobní střelecké maximum na 38 bodů, se Anthony blýskl ještě o jeden bod lepším výkonem. S 39 body přispěl k vítězství Nuggets nad Portlandem 116:97.

Indiana - LA Lakers 85:72
Miami - Detroit 100:102 v prodl.
Atlanta - LA Clippers 95:101
New Orleans - New Jersey 70:91
Memphis - Golden State 106:101
Denver - Portland 116:97
Utah - San Antonio 65:83
Phoenix - Houston 99:79
Seattle - Chicago 109:97

Reklama