Hlavní obsah

Iverson táhl Philadelphii k výhře nad Lakers

NEW YORK

Po sérii nevydařených zápasů předvedli basketbalisté Philadelphie výtečný výkon a vedeni Allenem Iversonem porazili trápící se Los Angeles Lakers 96:73. Iverson, který své spoluhráče ve středu na tréninku tvrdě kritizoval za laxní přístup k utkáním, šel o den později kolegům příkladem a s 39 body byl nejlepším střelcem týmu.

Článek

Iverson, kterému se nelíbilo, že ostatní basketbalisté Philadelphie nenechávají na hřišti srdce, vtrhl do utkání jako uragán. V úvodních minutách několikrát za sebou obešel Dereka Fischera a skóroval. "Snažil jsem se jít příkladem," zhodnotil svůj výkon Iverson. "Viděl jsem pak, že se kluci snaží," dodal.

Lakers, kteří hráli na cestě po hřištích soupeřů už čtvrtý zápas za posledních pět dnů, působili unaveným dojmem. Navíc hned v první čtvrtině přišli o Garyho Paytona, jehož za protesty rozhodčí poslal předčasně do šaten. Shaquillu O'Nealovi se dnes příliš nedařilo, z 13 trestných hodů proměnil jen dva.

Navíc se bývalí šampioni NBA musejí stále obejít bez Kobeho Bryanta. Podle původních předpokladů se měl k mužstvu po zranění prstu připojit už dnes, nakonec se ale trenéru Philu Jacksonovi omluvil a za týmem nepřijel. Po svém agentovi vzkázal, že se vrátí až při utkání Lakers na hřišti Orlanda.

Obhájci titulu ze San Antonia potvrdili na hřišti Seattlu, že se jim proti SuperSonics daří, a popáté za sebou nad týmem ze státu Washington vyhráli 96:90. Výborným výkonem v prvním poločase nasměroval hosty k vítězství Tim Duncan, který dal v úvodních 24 minutách 18 ze svých 23 bodů.

"Měl jsem vážně výborný start, v druhém poločase jsem se ale zasekl," řekl Duncan. "Kluci to naštěstí za mě převzali a odvedli skvělou práci," pochválil spoluhráče, které v druhé půli táhl Tony Parker. Francouzský rozehrávač si připsal 18 bodů.

Philadelphia - L.A. Lakers 96:73
Nejvíce bodů: Iverson 39 - O´Neal 17; doskoky: Thomas 12 - O´Neal 8
Seattle - San Antonio 90:96.
Nejvíce bodů: Lewis 25 - Duncan 23; doskoky: Lewis 9 - Duncan 14

Reklama