Hlavní obsah

Zelenáči z Clevelandu otočili zápas

NEW YORK

Basketbalisté New Orleansu měli pondělní zápas NBA v Clevelandu rozehraný víc než dobře. Zhruba sedm minut před koncem druhé čtvrtiny vedli o pětadvacet bodů a zdálo se, že mají vítězství v kapse. Jenže pak zavelel k obratu LeBron James a ještě do poločasu stáhl náskok soupeře na 14 bodů. Domácí nakonec zvítězili 104:100.

Článek

Vycházející hvězda NBA si na konto připsala celkem 21 bodů. Jamesovi zdatně sekundoval další nováček Jason Kapono s 19 body. "Mám radost, že to dnes Kapovi vycházelo," pochválil Kapona kouč Clevelandu Paul Silas. "Dlouho nehrál, ale tvrdě trénoval a sehrál výborný zápas. Je to jeden z nejlepších střelců, jaké jsem kdy viděl," tvrdil Silas, jehož svěřenci vyhráli potřetí za sebou, což se jim už hodně dlouho nepovedlo.

New Orleansu odešla v druhé půli střelba. V třetí čtvrtině proměnili hosté jen šest střel ze sedmnácti a jejich náskok se smrskl na pouhé čtyři body. "Začalo to už v druhé čtvrtině, kdy jsme polevili," analyzoval utkání kouč New Orleansu Tim Floyd. "Pak se nám přestalo dařit a nedávali jsme ani jasné koše," hořekoval trenér.

Ve Philadelphii nastoupil Detroit s bývalým koučem domácích hráčů Larrym Brownem. Předchozí dvě vzájemná měření sil vyhráli Brownovi bývalí svěřenci, ale tentokrát se museli obejít bez své největší hvězdy Allena Iversona, jehož vyřadilo ze hry zraněné rameno. Detroit toho využil a porazil Philadelphii 76:66.

"Nebylo to snadné," přiznal Brown. "Pokaždé, když jsme se dostali do vedení, tak to Philadelphia stáhla. Měli jsme štěstí, že se jim moc nedařilo při střelbě," dodal kouč Detroitu.

Výsledky
Philadelphia - Detroit 66:76, Cleveland - New Orleans 104:100, Miami - Portland 81:89, Memphis - Denver 109:106.

Reklama