Hlavní obsah

Lakers bez Bryanta nestačili na Atlantu

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers prohráli zápas NBA na půdě Atlanty o jediný bod 93:94. Hosté sice přijeli v roli favorita, ale bez svého nejlepšího střelce Kobeho Bryanta, který byl v té době vyslýchán u soudu v Coloradu kvůli obvinění ze znásilnění. Dramatický zápas rozhodl proměněným trestným hodem 11 sekund před koncem Jason Terry.

Foto: ČTK/EPA

Shaquille O´Neal bojuje o míč

Článek

"Prožíváme nejkrásnější pocit za celou dosavadní sezónu," zářil štěstím úspěšný střelec Terry. Radostí vhodil míč mezi diváky, za ním letěly jeho dres i čelenka. Vyprodaná hala v Atlantě byla svědkem divokého závěru, za poslední dvě a půl minuty se týmy šestkrát vystřídaly ve vedení. Terry nejprve vyrovnal na 93:93 a pak úspěšnou šestkou rozhodl.

Celkem dal Terry 23 bodů, stejnou úspěšnost měli v dresu Lakers nejlepší střelci Shaquille O'Neal a Gary Payton. Oba se v závěru ještě snažili výsledek zvrátit, ale nemířili přesně. Jeden z nejslabších celků zámořské ligy tak slavil nad předloňskými mistry nečekaný úspěch.

Úspěšný návrat na palubovku zažili v úterý Vince Carter z Toronta a Chris Webber, který nastoupil za Sacramento vůbec poprvé v sezoně. Od loňského play off si léčil operované koleno, rehabilitace trvala devět měsíců, ale vrátil se v plné síle. Při vítězství 113:106 vstřelil 26 bodů a měl dvanáct doskoků.

Carter se podílel na ukončení černé šňůry Toronta, na niž hráči Raptors čekali již devět zápasů. V Miami se konečně dočkali a to i zásluhou 27 Carterových bodů. Po krátké pauze s bolavým kotníkem odehrál plných 41 minut.

Bez své opory se naopak musel obejít Dallas, protože Steve Nash měl žaludeční problémy, ale i bez něj si Mavericks poradili se Seattlem. Skvělý večer zažil Michael Finley a s 35 body byl vůbec nejlepším střelcem úterního programu v NBA.

Miami - Toronto 86:89
Nejvíce bodů: Odom 23 - Carter 27
Atlanta - L.A. Lakers 94:93
Nejvíce bodů: Terry 23 - O´Neal a Payton 22
Dallas - Seattle 107:96
Nejvíce bodů: Finley 35 - Allen 25
Denver - New Jersey 91:95
Nejvíce bodů: Anthony 26 - Kittles 34
Sacramento - L.A. Clippers 113:106
Nejvíce bodů: Webber 26 - Maggette 32
Golden State - Indiana 88:96
Nejvíce bodů: Dunleavy 24 - Miller 21

Reklama