Hlavní obsah

Garnett dál válcuje soupeře

NEW YORK

Kevin Garnett z Minnesoty složil další důkaz o tom, že jeho série tří ocenění pro Hráče měsíce v NBA nebyla náhodná. Ve středu večer se zaskvěl proti konkurenčnímu Dallasu opět univerzálním výkonem, pod vysokou výhru Timberwolves 121:97 se podepsal 28 body a 19 doskoky a opět potvrdil, proč je kandidátem na cenu pro nejužitečnějšího hráče sezóny.

Foto: REUTERS

Kevin Garnett předvedl další z výtečných výkonů.

Článek

Oproti předchozí prohře ve Filadelfii se vytáhli i další Garnettovi spoluhráči; Troy Hudson přidal 22 a Latrell Sprewell dalších 20 bodů. "Filadelfie je definitivně zapomenuta. Tam jsme byli zdrceni," vzpomínal na nedělní nezdar Garnett. "Ještě včera na tréninku bylo dusno, dnes to z nás vyprchalo," dodal po 44. vítězství v sezóně.

Dallas bez nemocného rozehrávače Steva Nashe neměl šanci a za vedoucí Minnesotou pustil ve Středozápadní divizi před sebe San Antonio. Obhájci titulu porazili 88:84 Seattle.

Souboj titánů pro Minga

Los Angelse Lakers zvítězili v dramatické koncovce na palubovce Houstonu 96:93, individuální souboj titánů však vyhrál domácí Jao Ming. Čínský pivot nastřílel 33 bodů a předčil tak v osobních statistikách Shaquilla O'Neala, který si připsal o pět bodů méně.

Lakers ovšem v závěrečné čtvrtině přestříleli Houston o 12 bodů a zápas otočili. Půl minuty před koncem pojistil vítězství úspěšným pokusem Kobe Bryant, který vynechal předchozí duel s Atlantou kvůli cestě k soudnímu projednávání svého obvinění ze znásilnění.

Další losangeleský tým Clippers ve středu na vítězství nedosáhl a v prodloužení podlehl Indianě 94:101. Hostující tým se mohl opět spolehnout na střelecké schopnosti Rona Artesta, který odehrál teprve druhý zápas po operaci palce. K vítězství přispěl 25 body, v klíčové chvíli se ale o nárůst skóre postaral Reggie Miller.

Nejlepší střelec trojek v historii NBA proměnil klíčový pokus z dálky necelé dvě minuty před koncem, čímž zdvojnásobil svou střeleckou bilanci v utkání na šest bodů, a pomohl rozhodnout zápas. "Neměl jsem moc střel. Mám to štěstí, že hraju v týmu se spoustou mladých kluků, kteří jsou ofenzivně nadaní," okomentoval Miller svou střeleckou bilanci.

Výsledky
Cleveland - Atlanta 112:80, Orlando - Milwaukee 97:105, Washington - Toronto 84:70, NY Knicks - Philadelphia 88:77, New Orleans - Chicago 100:97 v prodl., Minnesota - Dallas 121:97, San Antonio - Seattle 88:84, Houston - LA Lakers 93:96, Phoenix - New Jersey 87:74, Portland - Memphis 88:97, LA Clippers - Indiana 94:101 v prodl.

Reklama