Hlavní obsah

Boston vyhrál v NBA počtvrté za sebou i díky Welschovi

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu se vzpamatovali z nedávné série neúspěchů a znovu naplno bojují v NBA o postup do play off. V pátek si díky vítězství 94:90 nad Washingtonem připsali čtvrtou výhru za sebou, k níž pomohl také Jiří Welsch.

Článek

Český basketbalista však tentokrát odehrál jen třináct minut, během nichž dal čtyři body. Vedle toho zaznamenal po dvou asistencích a doskocích, ale také ztratil čtyři míče. Hlavním tahounem Celtics byl tradičně Paul Pierce, autor 24 bodů. "Vypadá to, že v týmu to zase začíná klapat. Takhle vypadá mužstvo, které bojuje o play off," pochvaloval si bostonský kanonýr poté, co domácí vymazali v průběhu utkání dvanáctibodové manko. Celtics jsou na třetím místě Atlantické divize s mírným náskokem před čtvrtým Miami.

Los Angeles Lakers přišli už v první minutě utkání se Seattlem o Kobeho Bryanta, který si při kolizi s Reggiem Evansem znovu poranil rameno. Přesto domácí vyhráli 99:91 hlavně díky Shaquillu O'Nealovi, který nastřílel 32 bodů. Bryant odjel z haly na rentgenové vyšetření. "Máme trochu obavy, ale snad to bude v pořádku," doufal kouč Phil Jackson.

Obhájci titulu nezaváhali

Obhájci titulu ze San Antonia si už v první poločase vypracovali výrazný náskok nad Dallasem, který nakonec porazili 113:100. Hosté se vzmohli na odpor až v závěrečné třetině a snížili ztrátu z 26 bodů až na pět tři minuty před koncem. Probudil se i do té doby nevýrazný Dirk Nowitzki, ale na zvrat to nestačilo. "Když jsem měli navrch, hráli jsme agresivně. Ale pak jsme přestali a oni se na nás dotáhli. To se nám nesmí stávat," zdvihl prst Tony Parker, s 27 body nejlepší střelec zápasu.

Trenér Lenny Wilkens poprvé přijel s hráči New Yorku do Toronta, kde dostal po minulé sezoně vyhazov. Diváci ho přivítali bučením, ale po zápase měl větší důvod ke spokojenosti úspěšný kouč. "Myslím, že ho ranilo, jak ho přijali. Nechovali se k němu s respektem, proto jsme museli vyhrát kvůli němu," vykládal Penny Hardaway. Wilkens se snažil nepříjemnou atmosféru nevnímat. "Neberu to osobně, nejsem pomstychtivý," ujistil.

Výsledky pátečních zápasů:
Orlando - Atlanta 101:96, Toronto - New York 103:109, Boston - Washington 94:90, New Orleans - Cleveland 85:88, Minnesota - Houston 109:112, San Antonio - Dallas 113:100, Utah - Indiana 88:96, Golden State - New Jersey 74:78, LA Lakers - Seattle 99:91.

Reklama