Hlavní obsah

Volejbal čeká novinka, poprvé se bude hrát o Superpohár

Českou volejbalovou scénu čeká novinka. V pondělí se poprvé uskuteční domácí klubový Superpohár. Na palubovce v Liberci se od 17:00 nejprve střetnou mezi muži úřadující mistr extraligy Karlovarsko s vítězem poháru domácí Duklou a od 20:00 přijdou na řadu ženy - šampionky z Dukly Liberec vyzvou pražský Olymp, který narychlo nahradil vítězky poháru z Olomouce, které odstoupily kvůli zdravotním problémům v týmu.

Foto: CEV EuroVolley 2021

Ilustrační foto.

Článek

"Je to krok dopředu. Superpohár je zajímavý marketingový produkt. Přestože nebudou hrát týmy ve stejném složení, ve kterém hrály loňskou extraligu, je to pro fanoušky přidaná hodnota. Letos se jedná o jakýsi můstek mezi reprezentační sezonou a českou extraligou," řekl nový trenér Olomouce Martin Hroch na webu svazu. Jeho tým se ale po sobotním vítězství v domácím turnaji Tomi-Remont Cupu, který se hrál jako Memoriál Jiřího Teplého, Superpoháru vzdal. .

Vznik Superpoháru kvituje i trenér libereckých volejbalistek Libor Gálík. "Určitě je dobře, že Superpohár vznikl a bude další propagací volejbalu," uvedl. Z Dukly odešla čtveřice opor v čele s blokařkou Veronikou Trnkovou, ale tým doplnily Lucie Nová, Petra Kojdová či nahrávačka Šárka Kubínová. "Družstvo by mělo být připraveno," věří kouč Gálík.

Podobné to je u mužských celků. V dresu liberecké Dukly by se měl představit i nahrávač Luboš Bartůněk, kterému se dařilo na mistrovství Evropy v Ostravě.

Složitou přípravu mělo Karlovarsko, jelikož trenér Jiří Novák je zároveň koučem národního týmu a na ME hráli v základní šestce smečař Lukáš Vašina a blokař Adam Zajíček. "Tým fungoval o šesti hráčích. Přípravných zápasů bylo tak poskrovnu, že budeme muset uvařit něco z vody," konstatoval trenér Novák a zároveň dodal: "Ale je to trofej a určitě se o ni chceme poprat."

Reklama

Související témata: