Hlavní obsah

Philadelphia vyhrála i bez kanonýrů

NEW YORK

I bez svých nejlepších střelců Allena Iversona a Glenna Robinsona ukončili basketbalisté Philadelphie sérii čtyř porážek za sebou, navíc se jim to podařilo proti silnému Dallasu. Při výhře 107:98 zastoupil tradiční tahouny Sixers Kenny Thomas, který si s 27 body vyrovnal letošní osobní maximum a doskočil 13 míčů.

Článek

Skvělou střelbou za tři body se blýskl autor pěti trojek a 21 bodů John Salmons, nováček ligy Willie Green přidal dalších 19.

"Podařilo se nám najít hráče, kteří v takové situaci zaskočí. Vyběhli na hřiště a odvedli svoji práci. Něco umějí a všechno to také předvedli," chválil svěřence dočasný kouč Chris Ford po jednom z nejlepších výkonů v sezóně. Iverson chyběl kvůli potížím s kolenem, Robinson nehrál už počtvrté kvůli zranění lokte.

Dallas měl oporu v Němci Dirku Nowitzkim, který nastřílel 30 bodů. Hosté ale druhý poločas odehráli bez kouče Dona Nelsona, kterého rozhodčí vykázali pro nevybíravou kritiku jejich výroku.

Indiana bez tahouna

Se zraněním klíčového hráče se vypořádala i Indiana, která jasně porazila Chicago 101:77, třebaže už v úvodu druhé čtvrtiny odkulhal za pomoci spoluhráčů do útrob haly Jermain O'Neal. Jeden z kandidátů na titul pro nejužitečnějšího hráče ligy si při kolizi s protihráčem poranil levé koleno.

"Když ztratíte svého nejlepšího hráče a tahouna, ostatní jsou připraveni jej zastoupit a makají za něj," vysvětlil se 17 body nejlepší střelec Reggie Miller, proč lídr Východní konference i pak zápas kontroloval.

Jediné vítězství hostů v pondělním programu NBA zaznamenal Houston, byť v Portlandu vyhrál až po prodloužení 93:85. Domácí sice prohrávali ještě ve třetí čtvrtině o 17 bodů, ale těsně před koncem vedli o šest. Pak ale Číňan Jao Ming zakončil normální hrací dobu třemi koši a zařídil prodloužení.

V něm už Portland, který by výhra poslala na postupové osmé místo v Západní konferenci, dokázal dát jen dva body. Čínský pivot v nastaveném čase upravil svoji bilanci na 28 bodů a 13 doskoků.

Výsledky
Philadelphia - Dallas 107:98, Indiana - Chicago 101:77, New York - Atlanta 96:84, Denver - LA Clippers 102:80, Portland - Houston 85:93 v prodl.

Reklama