Hlavní obsah

James s 41 body pomohl Clevelandu k výhře v NBA

NEW YORK

Osobní rekord výkonem 41 bodů si vytvořil v zámořské basketbalové NBA LeBron James. Nováček soutěže navíc přidal třináct asistencí a podílel se velkou měrou na sobotní výhře Clevelandu nad New Jersey Nets v poměru 107:104. Cavaliers tak přerušili sérii čtyř prohraných zápasů v řadě a ve Východní konferenci zůstávají ve hře o místo v play off.

Článek

Společně s Bostonem jsou deset zápasů před koncem základní části na poslední osmé postupové pozici. Horký kandidát na titul Nováček roku nastřílel v dramatickém závěru posledních deset bodů Clevelandu, vítězný koš na 105:104 proměnil 12 sekund před koncem. "Nenávidím prohrávání. Nesnáším ho. Chytil jsem se proto šance vyhrát a dokázal to dotáhnout," radoval se James, který se stal nejmladším hráčem, který kdy v NBA nastřílel v jednom utkání minimálně 40 bodů.

Vydařený večer zažil i Tim Duncan se San Antonia, který si v duelu s Phoenixem připsal už 50. double-double v sezoně. Během pouhých 18 minut na hřišti nastřílel 14 bodů a deset míčů doskočil a přispěl tak drtivému vítězství 105:76. O pozici nejlepšího střelce se tentokrát v týmu obhájců titulu Duncan podělil s tureckým pivotem Hedem Turkogluem.

Zraněními zdecimovaný New York nestačil na Detroit a prohrál 85:100. Knicks se na hřišti Pistons museli spolehnout jen na devět zdravých hráčů, opory Allan Houston, Penny Hardaway a Tim Thomas jsou stále s různými problémy mimo hru. "Měli jsme tam chlapce, kteří museli odehrát víc minut než obvykle, navíc na sebe nebyli pořádně zvyklí," omlouval porážku kouč Lenny Wilkens.

Až v nastaveném čase rozhodli basketbalisté Portlandu o svém vítězství nad Seattlem. Hlavním tahounem týmu byl Zach Randolph, který nastřílel 25 bodů a devět míčů doskočil. Hostům nepomohlo k prodloužení série sedmi zápasů bez porážky ani 32 bodů Raye Allena.

Výsledky sobotních zápasů:
Atlanta - Chicago 97:88, Cleveland - New Jersey 107:104, Detroit - New York 100:85, San Antonio - Phoenix 105:76, Utah - Denver 85:83, Portland - Seattle 115:108 v prodl., Los Angeles Clippers - Minnesota 82:98.

Reklama