Hlavní obsah

Basketbalisté Clevelandu prohráli doma s Golden State

Basketbalisté Clevelandu i Philadelphie prohrávají na dálku souboj s Bostonem o osmé a poslední postupové místo do play off ve Východní konferenci NBA. Cleveland v sobotu nestačil doma na Golden State, jemuž podlehl 100:103, a Philadelphia prohrála rovněž doma s New Yorkem 75:86.

Článek

Šance, že si český basketbalista Jiří Welsch s Bostonem zahraje play off, díky tomu vzrostla.

Cleveland nedokázal ubránit Jasona Richardsona, který si na palubovce dělal co chtěl a nastřílel celkem 35 bodů, z toho 14 v rozhodující poslední čtvrtině. Necelých dvacet sekund před koncem zápasu sice nedal dva trestné hody a nabídl Cleveladu možnost vynutit si prodloužení, jenže největší hvězda domácích LeBron James zklamala. Poslední slovo měl ještě jeho spoluhráč Zydrunas Iglauskas, ale i jeho trojkový pokus mířil vedle.

"Kluci to nevzdávali a bojovali až do konce. Bohužel nám to dnes moc nevycházelo," postěžoval si kouč Clevelandu Paul Silas. Své svěřence chválil mimo jiné za to, že před koncem první půle dokázali stáhnout patnáctibodový náskok soupeře.

Philadelphia je bez Allena Iversona poloviční a prohrává co může. V play off chyběla naposledy před šesti lety, ale od té doby ji tam Iverson pokaždé dostal. Tentokrát se v klíčové části sezony zranil a nechal spoluhráče na holičkách.

V sobotu byl nad jejich síly New York, vedený dvojicí Stephon Marbury, Nazr Mohammed, které angažoval šéf klubu Isiah Thomas v průběhu sezony s jediným cílem - dostat Knick po třech letech zas do nadstavbové části. A Marbury s Mohammedem dělají všechno pro to, aby naděje, které do nich Thomas vložil, vyplnili.

Marbury si v sobotu připsal na konto 20 bodů a 12 asistencí, Mohammed nastřílel 16 bodů. Oba po zápase přiznali, že je nabudila páteční krutá porážka od New Jersey. "Měli jsme vztek," prohlásil Marbury. "Šli jsme do sebe a dnes večer jsme do toho dali všechno," dodal.

Philadelphia - New York 75:86
Cleveland - Golden State 100:103
Chicago - Miami 83:97
Dallas - Phoenix 124:103
Portland - New Orleans 81:94

Reklama