Hlavní obsah

Minnesota porazila Sacramento, na Západě je první

Basketbalisté Minnesoty vyhráli čtvrteční klání o vedení v Západní konferenci NBA. Těšit je to může o to víc, že dokázali Sacramento porazit na jeho palubovce, což se jen tak někomu nepoštěstí. Timberwolves vyhráli pošesté za sebou a stali se novými lídry konference.

Článek

Lví podíl na tom měli Sam Cassell s Kevinem Garnettem. Prvně jmenovaný nastřílel 29 bodů, Garnett přidal dalších 24 plus 17 doskoků. "Máma mi jako dítěti říkávala, že dostat se na vrchol je snadné, horší je se tam udržet," nepřeceňoval úspěch Garnett. "Stačí, když budeme dál hrát jako dnes večer," dodal.

Přitom ještě v polovině zápasu to s Minnesotou nevypadalo dobře. Sacramento vedlo o jedenáct bodů a náskok si drželo ještě na začátku poslední čtvrtiny, kdy byl stav 69:61 v jeho prospěch. Jenže pak se situace na palubovce změnila, protože se začal prosazovat Garnett.

"Na začátku poslední čtvrtiny jsem klukům řekl, že je to úplně stejné, jako když jsme tady hráli naposled," líčil trenér Minnesoty Flip Saunders. Na mysli měl zápas, v němž jeho svěřenci také prohrávali, ale nakonec zvítězili v prodloužení 112:109. "Obuli se do toho, proměnili pár klíčových střel na koš a zároveň dobře bránili. Situace se obrátila a vyhráli jsme," dodal Saunders.

Orlando nestačilo ve čtvrtek na New Jersey, jemuž na jeho palubovce podlehlo rozdílem dvaceti bodů 81:101. Hráči Magic mají blízko k tomu stát se letos nejhorším klubem v lize.

Výsledky
New Jersey - Orlando 101:81, Dallas - Utah 117:94, Sacramento - Minnesota 86:94.

Reklama