Hlavní obsah

Brňanky chtějí alespoň jednou vyhrát

BRNO

S cílem vyhrát aspoň jedno utkání odcestují basketbalistky Gambrinusu JME Brno ve čtvrtek ráno k závěrečnému turnaji Euroligy do maďarské Pécse. V pátečním semifinále se utkají od 20.30 h s polskou Gdyní. Lepší tým v neděli nastoupí v boji o cennou trofej proti vítězi zápasu mezi domácím týmem a Valenciennes. Poražené celky si to rozdají o třetí příčku.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Ilustrační foto

Článek

"Samozřejmě bych byl raději, kdyby se nám povedlo zvítězit hned v pátek. Poprvé v historii bychom si zahráli finále," přeje si trenér Brňanek Jan Bobrovský, podle něhož ani v případě nezdaru s Gdyní nebude jeho celku scházet motivace. "I bronzová příčka by byla cenná," tvrdí. České mistryně startovaly v euroligovém Final Four prozatím třikrát, jejich dosavadním maximem jsou dvě třetí místa.

Bobrovský hodnotí šance všech čtyř družstev na prvenství jako rovnocenné. "Bude záležet na momentální formě a psychické pohodě. Gdyni samozřejmě velice dobře známe. Víme, jak těžký duel nás čeká. Polský celek se opírá především o svoji největší hvězdu, podkošovou hráčku Dydekovou. Pevně věřím, že se nám podaří ji eliminovat," zná kouč recept na úspěch.

Večeřová v pořádku

Pivotka Brna Ivana Večeřová považuje Gdyni v semifinále za nejpřijatelnějšího soupeře. "Vysoké kvality francouzského týmu jsou dostatečně známy a Pécs bude mít v zádech podporu bouřlivých fanoušků," vysvětlila. "Je určitě v našich silách přes polské družstvo přejít. Uvidíme, jak se nám podaří vyladit formu."

Brňanky postoupily do závěrečného turnaje prestižní soutěže po diskvalifikaci Jekatěrinburgu, který měl být jejich čtvrtfinálovým soupeřem, bez boje. Bobrovský tudíž neskrývá obavy z absence náročných zápasů v posledních týdnech.

"Domácí ligové semifinále se Strakonicemi nás moc neprověřilo. Jen o málo silnější byly v přátelském duelu Košice. Těžšího soupeře se nám bohužel sehnat nepodařilo. Nejvíc nám tudíž dalo nedávné tréninkové utkání s olympijským výběrem USA, který se nám podařilo zdolat. Byť nešlo o oficiální zápas, určitě úspěch zvedl holkám sebevědomí. Snad ho v Maďarsku prodají," doufá Bobrovský.

V Pécsi může počítat se všemi hráčkami. Drobné zdravotní problémy provázely v posledních dnech pouze Večeřovou a Veselou. "Kvůli bolestem v koleni jsem vynechala nedělní duel se Strakonicemi, ale zdá se, že už jsem zcela v pořádku," měla v úterý Večeřová pro kouče dobrou zprávu. "Také Veselé kotník se výrazně lepší. Podle lékařů bude moci v pátek nastoupit," přidal Bobrovský další pozitivní informaci.

Reklama

Související témata: