Hlavní obsah

Odolena Vodu dělí krok od volejbalového titulu

LIBEREC

Dvěma vítězstvími hostujících volejbalistů Odolena Voda v Liberci nad obhájcem titulu skončila úvodní dvě utkání finálové série play-off extraligy. Středočeši tak před středečním třetím zápase doma vedou na zápasy 2:0 a od mistrovského titulu je dělí jediná výhra.

Článek

Zatímco sobotní zápas trvající 138 minut nabídl v bouřlivé atmosféře dramatický boj až do poslední chvíle, v neděli se duel dvou nejlepších celků po základní části proměnil v takřka jasnou záležitost Odoleny Vody.

Drama až do konce

"Doufal jsem, že bychom v Liberci mohli aspoň jednou vyhrát. To, že si vezeme stoprocentní zisk, je pro nás ideální výchozí pozicí pro odvetu. Z mužstva vyzařuje bojový duch i lepší herní kvalita než v předešlé části sezóny," pochvaloval si spokojený kouč vítězů Jindřich Licek.

První zápas byl v bouřlivé atmosféře dramatický až do poslední chvíle. V úvodním setu hosté odskočili na 15:11 a 22:15 a náskok už udrželi. O osudu druhého dějství se rozhodlo v jeho koncovce, když pátý proměněný setbol Severočechů znamenal zisk sady a vyrovnání.

Třetí set patřil Odoleně Vodě, ale domácí si zlepšenou hrou v dalším průběhu vynutili tie-break. V něm hosté třikrát zablokovali smečaře Rejlka a poté využili už první mečbol zásluhou Štokra přímo z podání.

"Nedařil se nám servis, byli jsme nervózní a zbytečně kazili i zdánlivě snadné míče," posteskl si liberecký trenér Petr Brom.

Ve druhém zápase byli hosté od začátku lepší

Před druhým utkáním promluvil kouč domácích svým svěřencům do duše, ale na kurtu to dlouho nebylo znát. Hosté měli v prvních dvou setech nečekaně navrch a nikoho nenechali na pochybách, že kráčejí k dalšímu vítězství.

"Těžko si můžeme rozhodovat, kudy budeme hrát, když honíme míč po celé hale. Hráli jsme moc na jistotu a ještě chybovali. Až do začátku třetího setu to byla z naší strany ostuda. Poté jsme se z útlumu snažili vymanit, abychom soupeře zatlačili a zápas mu podle možností ještě znepříjemnili," hodnotil nepovedené první dva sety liberecký nahrávač Ondřej Boula, který ve třetím setu společně s Rejlkem alespoň částečně pozvedl uvadající prapor Dukly.

Vyhraná třetí sada ale byla maximem, co Severočeši dokázali. "Domácí trochu zlepšili servis a hůř jsme bránili jejich standardní situace. Přesto jsme věřili, že se dostaneme znovu do tempa z počátku zápasu," podotkl Marek Pakosta z Odolena Vody .

"Výsledek hovoří výmluvně, tentokrát nebylo co řešit. Soupeř podal bezchybný výkon a na jeho pestrou a důraznou hru jsme nenašli protizbraň," uznal trenér poražených Brom.

Extraliga volejbalistů, finále - úvodní zápasy
Liberec - Odolena Voda 2:3 (-21, 26, -21, 23, -11) a 1:3 (-13, -18, 22, -19) - stav série 0:2.

Reklama

Související témata: