Hlavní obsah

Basketbalisté Lakers a San Antonia podruhé vyhráli

Basketbalisté Los Angeles Lakers a San Antonia v prvním kole play off NBA podruhé vyhráli. Lakers na rozdíl od prvního těsného duelu s Houstonem tentokrát zvítězili rozdílem 14 bodů (98:84), obhájci titulu ze San Antonia porazili doma Memphis 87:70. V dresu Lakers se blýskl Kobe Bryant 36 body, z toho šestnáct vstřelil z trestných hodů.

Článek

Naopak se vůbec nedařilo další hvězdě Shaquillu O'Nealovi, jenž si připsal jen sedm bodů. Pro robustního pivota to byl vůbec nejhorší zápas ve vyřazovacích bojích, dosavadní minimum zaznamenal před sedmi lety proti Utahu, kdy nastřílel jedenáct bodů.

"Pokud se jedna z hvězd ve statistikách nedostane do dvojciferných čísel a vy přesto vyhrajete, je to ukazatel dobrého týmu," snažil se ve svém špatném výkonu najít pozitiva O'Neal, který měl již ve třetí čtvrtině na kontě čtyři fauly a musel hrát opatrně.

Naštěstí pro tým z Kalifornie ho kromě Bryanta zastoupil i Karl Malone, jenž 17 body vylepšil o deset bodů svou střeleckou statistiku z prvního duelu série s Houstonem. "Byl jsem si jistý, že Karl nepokazí dva zápasy za sebou. Ráno si zkoušel střelbu a ještě před utkáním jsme hráli jeden na jednoho. Šlo mu to dobře," chválil svého spoluhráče O'Neal.

Druhého vítězství dosáhli i obhájci trofeje ze San Antonia, jejichž zápas s Memphisem byl však dlouho vyrovnaný. V závěru třetí čtvrtiny hosté dokázali stáhnout náskok San Antonia na rozdíl jediného bodu, Robert Horry však dvěma trojkami vyslal domácí celek na cestu k sedmnáctibodovému vítězství.

Horry přitom rozhodně není vyhlášený střelec z větší vzdálenosti, v dubnu až do tohoto zápasu dal jen dva koše za tři body. "Uvědomoval jsem si, že už jsem trojku nedal hodně dlouho. Ale když se příležitost naskytla, snažil jsem se ji využít," řekl třiatřicetiletý basketbalista.

San Antonio - Memphis 87:70
Nejvíce bodů: Parker 27 - Gasol 20
Nejvíce doskoků: Duncan 12 - Gasol 11
Nejvíce přihrávek: Parker 7 - Williams 4
Stav série 2:0
L.A. Lakers - Houston 98:84
Nejvíce bodů: Bryant 36 - Jao Ming 21
Nejvíce doskoků: Malone 8 - Francis 10
Nejvíce přihrávek: Payton 7 - Francis 12
Stav série 2:0

Reklama