Hlavní obsah

Hewitta prý prohry nerozhodily

V Melbourne odpočítávají již jen dny do zahájení prvního grandslamu nové tenisové sezóny (13. ledna), ale miláček australského publika a světová jednička Lleyton Hewitt stále není ve své kůži. Na domácím Hopman Cupu se musel sklonit před uměním Jiřího Nováka a Jamese Blake a okamžitě tak probudil k životu spekulace týkající se jeho formy.

Foto: ČTK

Australský tenista Lleyton Hewitt musel na nedávném Hopmanově poháru zkousnout dvě porážky.

Článek

"Jsem v pohodě. Momentální forma mě nikterak nezneklidňuje," odráží zatím Hewitt všechny dotazy. "Do grandslamu nemusíte vždy vstupovat s nejlepší fazónou," tvrdil na tiskové konferenci poté, co odešel z finálového zápasu Hopmanova poháru s Jamesem Blakem se svěšenou hlavou, a oklikou tak přiznal, že není ve své kůži. O dva dny dříve nenašel recept ani na Jiřího Nováka. Jednadvacetiletý hráč se však nechce nechat znervóznit. "Ani na US Open v roce 2001, který jsem vyhrál, se mi prvních pár kol nevydařilo," odráží útoky žurnalistů. "To správné nažhavení přijde, jakmile vkročím na kurt v Melbourne," věří.

Prohry mu prospěly, soudí kouč

Jeho současných výkonů si však všimli soupeři a větří šanci. "Odehrál toho v posledních dnech příliš. Chytal mnoho zajíců najednou, a to se muselo projevit," usoudil například Rus Marat Safin. "Nemůžete si udržet výbornou formu tak dlouhou dobu. Je to příležitost pro nás ostatní, dokázat mu, že není neporazitelný," sebevědomě dodal Safin, který nyní startuje jako jednička na turnaji v Sydney.

Australský daviscupový kouč Wally Masur má na Hewittovy prohry v Perthu poněkud odlišný názor: "Myslím, že mu dokonce prospěly. Alespoň přijede do Melbourne lépe nažhavený. Nesmíte zapomínat, že na Australian Open se často rozhoduje v pěti setech a takové zápasy jsou Lleytonovou doménou." Známý britský tenisový komentátor John Barrett Masurovi přizvukuje: "Ano, a navíc nedávné výsledky jej trochu zbavují toho drtivého tlaku publika, které žádá jedině vítězství."

Reklama