Hlavní obsah

San Antoniu a New Jersey schází krok k postupu

NEW YORK

Basketbalisty San Antonia a New Jersey dělí již jen jedno vítězství od postupu do druhého kola play-off NBA. Spurs ani ve třetím utkání nedovolili Memphisu myslet na vítězství, New Jersey potřetí za sebou přehrálo New York.

Článek

Obhájce loňského vítězství ze San Antonia vyhrál první duel na palubovce Memphisu s těsným rozdílem 95:93. A to se ještě v závěrečných sekundách Spurs o výsledek hodně báli, při trojkovém pokusu memphiského Mika Millera, který se však se zvukem sirény odrazil od obroučky mimo.

"Hrajeme play-off a tady už nejsou jednoduší soupeři," řekl po utkání kouč San Antonia Gregg Popovich. "Hráči Memphisu zahráli výborně v obraně, navíc hráli dost do těla a 48 minut nás pěkně masírovali. Musím uznat, že jsme vyhrál tak trochu se štěstím," dodal Popovich. Možná poslední zápas série se hraje na palubovce Memphisu v neděli.

Jediný krok od postupu je i loňský finalista NBA z New Jersey. Ze střelecké letargie se ve třetím utkání s New Yorkem v dresu Nets konečně probudil Kenyon Martin, jehož trojky v závěru utkání rozhodly o vítězství hostů 81:78. Čtvrtý zápas je na programu také v neděli.

New York se podařilo po úvodních dvou zápasech, které byly zcela v režii New Jersey, sehrát vyrovnané utkání, nakonec se z vítězství radovali favorizovaní hosté. "Měli jsme pěkné štěstí," řekl Richard Jefferson, kterému o vlásek unikl triple double. "I když nám to chvílemi skřípalo, hráli jsme přesně to, co jsme potřebovali," uzavřel.

Play-off NBA - 1. kolo
Východní konference
New York - New Jersey 78:81
Nejvíc bodů: Marbury, Mohammed, Hardaway 18 - Martin, Kidd 19.
Nejvíc doskoků: Thomas 12 - Martin 15.
Nejvíc asistencí: Marbury 10 - Jefferson 10.
Stav série 0:3
Západní konference
Memphis - San Antonio 93:95
Nejvíc bodů: Gasol 18 - Duncan 22.
Nejvíc doskoků: Swift, Wright 6 - Duncan 13.
Nejvíc asistencí: Outlaw 4 - Parker 6.
stav série 0:3

Reklama

Související témata: