Hlavní obsah

Welsch má po sezóně, Boston nestačil na Indianu

Basketbalisté Bostonu se po nedělní prohře s Indianou mohou rozloučit s letošní sezónou. Hráči Celtics, mezi nimi i český reprezentant Jiří Welsch, nedokázali ani ve čtvrtém utkání zlomit soupeře a po prohře 75:90 letos v soutěži skončili. V neděli padl rozhodující výsledek i v dalších třech sériích play-off, jediný krok k postupu chybí basketbalistům LA Lakers.

Článek

Indiana se stala prvním letošním postupujícím týmem do druhého kola v němž se střetne s lepším z dvojice Miami - New Orleans. Do startu konferenčního semifinále nyní mají hráči Pacers víc než týden na odpočinek.

Stejně hladce jako Indiana prošly prvním kolem play off i New Jersey, které v neděli porazilo New York na jeho palubovce 100:94, a San Antonio po vítězství 110:97 v Memphisu.

Indiana se Bostonu pomstila za vyřazení v prvním kole loňského play-off. "Je to pro nás velký den. Loni nám Celtics připravili několik bezesných nocí," řekl Reggie Miller, který se blýskl čtyřmi trojkami.

Jermaine O'Neal, který Bostonu nastřílel osmnáct bodů, připomněl, že se Indiana dostala dál než do prvního kole poprvé po třech letech. "Už už jsem si myslel, že je to první kolo pro nás začarované," oddechl si O'Neal.

Na straně Bostonu panovalo velké zklamání. Celtics ale podle agenturních zpráv neměli v neděli žádnou šanci. Paul Pierce se marně pokoušel prosadit proti Ronu Artestovi, nejlépe bránícímu hráči v lize. "Není mi do řeči," smutnil Pierce. "Podruhé za sebou jsme vypadli doma. Jsem hodně zklamaný," dodal.

Jeho náladu nejlépe vystihuje situace ze závěru první čtvrtiny. Nejlepší střelec Bostonu dal průchod své frustraci pod košem soupeře tím, že Artesta povalil na zem. Zatímco ještě v první půli Celtics drželi s Indianou krok, v poslední čtvrtině už odpadli a dokázali snížit maximálně na rozdíl dvanácti bodů.

"Tenhle rok se nepovedl," shrnul sezonu šéf basketbalových operací Bostonu Danny Ainge. "Takhle jsme si to nepředstavovali," dodal.

Play-off NBA
Východní konference
Boston - Indiana 75:90
Nejvíc bodů: Pierce 27 - Artest 22.
Nejvíc doskoků: Blount 13 - Foster, Harington 7.
Nejvíc asistencí: McCarty 5 - Tinsley 7.
Konečný stav série 0:4
New York - New Jersey 94:100
Nejvíc bodů: Marbury 31 - Martin 36.
Nejvíc doskoků: Thomas 15 - Martin 13.
Nejvíc asistencí: Marbury 7 - Kidd 7.
Konečný stav série 0:4
Západní konference
Houston - Los Angeles Lakers 88:92 pp
Nejvíc bodů: Francis 17 - Malone 30.
Nejvíc doskoků: Jackson 20 - Malone 13.
Nejvíc asistencí: Francis 9 - Payton 7.
Stav série 1:3
Memphis - San Antonio 97:110
Nejvíc bodů: Gasol 22 - Parker 29.
Nejvíc doskoků: Posey 11 - Duncan, Horry 6.
Nejvíc asistencí: Williams 8 - Parker 13.
Konečný stav série 0:4

Reklama

Související témata: