Hlavní obsah

Garnett přiblížil Minnesotu k postupu

NEW YORK

Basketbalisté Minnesoty mají na dosah splnění svého snu - na osmý pokus je dělí jediné vítězství od postupu do druhého kola play-off NBA. V čele s Kevinem Garnettem Timberwolves zvítězili v úterý na palubovce Denveru 84:82 a v sérii vedou 3:1. Krok naopak srovnali hráči New Orleans, kteří doma přehráli Miami 96:85, stav série je 2:2.

Článek

Garnett narozdíl od třetího duelu, kdy se několikrát při střetu s protihráči neudržel a zuřil, tentokrát své emoce pohlídal a na jeho hře to bylo znát. Hvězda Minnesoty si připsala 27 bodů, 14 doskoků a 5 asistencí. Jenže ani to málem nestačilo.

Hosté sice na palubovce Nuggets udržovali v závěrečné čtvrtině osmibrankové vedení, necelých pět minut před koncem se ale probudil Marcus Camby a podařenými trojkami snížil na rozdíl dvou bodů. Minnesota poté opět odskočila o šest bodů, domácí Voshon Lenard ale snížil minutu a čtvrt před koncem opět na rozdíl jediného bodu.

Dramatickou přetahovanou nakonec rozhodl Latrell Sprewell, na jehož úspěšnou trojku už odpověděl jen domácí Nene. Minnesota bude mít v pátém utkání výhodu domácího prostředí, zápas je na programu v pátek.

New Orleans srovnalo krok

Vidina postupu zatím ještě nestraší basketbalisty New Orleans a Miami. Hornets totiž dokázali ve čtvrtém duelu přehrát floridský celek 96:85 a vyrovnali stav série na 2:2. Série, v níž se zatím vždy radovali domácí, se nyní stěhuje opět na palubovku Heat, pátý zápas se hraje v pátek.

"Za nerozhodného stavu budou v pátém zápase určitě nervóznější hráči z Miami před vlastními diváky," soudí Baron Davis, s 23 body nejlepší úterní střelec New Orleans. "Můžeme tam jet naprosto v klidu, hlavně musíme opět hrát to, co potřebujeme," dodal.

Play off NBA - 1. kolo
Východní konference
New Orleans - Miami 96:85
Nejvíc bodů: Davis 23 - Odom 25.
Nejvíc doskoků: Brown, West 7 - Grant 9.
Nejvíc asistencí: Davis 10 - Wade 10.
Stav série 2:2
Západní konference
Denver - Minnesota 82:84
Nejvíc bodů: Lenard 28 - Garnett 27.
Nejvíc doskoků: Camby 14 - Garnett 14.
Nejvíc asistencí: Camby 5 - Garnett 5.
Stav série 1:3

Reklama

Související témata: