Hlavní obsah

Minnesota poprvé ve druhém kole play-off, čeká ji Sacramento

NEW YORK

Basketbalisté Minnesoty porazili v pátečním utkání NBA Denver 102:92 a vyhráli sérii prvního kola play off 4:1. Timberwolves postoupili do druhého kola nadstavbové části poprvé v historii a radost z toho jim nekalí ani fakt, že je v něm čeká suverénní Sacramento.

Článek

Minnesotu do druhého kola play off dovedl Kevin Garnett, který si v pátek připsal 28 bodů, sedm doskočených míčů a osm asistencí. Timberwolves konečně prolomili smůlu, která je v play off provázela dlouhých sedm let, a prošli branami prvního kola.

"Je to fajn pocit, ale nebylo to úplně dokonalé," řekl Garnett s poukazem na fakt, že Minnesota málem promrhala vedení o 26 bodů. Denver se totiž nechtěl vzdát a stáhl náskok soupeře na pouhých pět bodů. V pravou chvíli ale nastoupil Garnett a dostal Timberwolves znovu na koně.

V druhém pátečním utkání porazilo Miami doma New Orleans 87:83 a ujalo se vedení v sérii 3:2 na zápasy. Miami se nepovedlo postoupit do druhého kola play off už čtyři roky, ale teď má velkou šanci. Rozhodnout může už v neděli, ačkoli výhodu domácího prostředí bude mít tentokrát New Orleans.

"Kluci do toho dnes dali hodně, ale bohužel to nestačilo," uznal kouč New Orleans Tim Floyd.

Play-off NBA
Východní konference
Miami - New Orleans 87:83
Nejvíc bodů: Jones 25 - Davis 33.
Nejvíc doskoků: Buttler 11 - Brown 13.
Nejvíc asistencí: Wade 5 - Davis 7.
stav série 3:2
Západní konference
Minnesota - Denver 102:92
Nejvíc bodů: Garnett 28 - Camby, Miller 21.
Nejvíc doskoků: Garnett, Madsen 7 - Camby 15.
Nejvíc asistencí: Garnett 8 - Boykins, Lenard 4.
konečný stav série 4:1

Reklama

Související témata: