Hlavní obsah

Olomoucké házenkářky obhájily titul

OLOMOUC

Házenkářky Zory Olomouc jsou opět českými šampionkami. Stejně jako před rokem zvítězily ve finále nad pražskou Slavií, kterou v sobotu porazily na své palubovce 27:24. O vítězství olomouckého týmu rozhodly výborné zákroky brankářky Škavronkové a lepší střelba v rozhodujících fázích utkání. První zápas v Praze před týdnem Hanačky vyhrály 32:25.

Článek

Až do poloviny prvního poločasu odvety hrála prim Slavia, přestože jí chyběla zraněná reprezentantka Adámková. Díky velmi dobré obraně vedly Pražanky už 6:3. Domácí hráčky byly nervózní a často nevynuceně chybovaly. Zhruba od dvacáté minuty se však Olomouc postupně zlepšovala, až se ujala poprvé vedení (10:9) a jednobrankový náskok pak udržela až do přestávky.

Vedení Olomouce mohlo být vyšší, avšak pětkrát se postavily do cesty olomouckým střelám slávistická tyč nebo břevno. Po přestávce domácí tým ještě o gól odskočil, ale Slavia se nevzdala a opět dobrou hrou v obraně a střelbou ze spojek strhla vedení o dvě branky na svoji stranu zase ona (18:20).

Olomouckým pak patřila závěrečná čtvrthodina. Opakovaně se zaskvěla výbornými zákroky brankářka Škavronková a z rychlých protiútoků střílely domácí hráčky rozhodující branky. V závěru si už vedení pohlídaly a získaly podruhé za sebou mistrovský titul, který hned po skončení zápasu náležitě oslavily. Trenér Lubomír Krejčí se pak na tiskové konferenci objevil se zpožděním a s hlavou ostříhanou dohola a obarvenou do zlata.

"Dnes to bylo vyrovnané a nesmírně bojovné utkání. My jsme byli hodně nervózní. Uvědomovali jsme si obrovskou šanci, což nám psychicky nepomohlo a zejména neproměňování brankových příležitostí nahrávalo Slavii. Navíc tentokrát i její brankářky pochytaly řadu střel, což nám komplikovalo situaci," vypověděl pak šťastný trenér.

Jeho protějšku Renému Kumpánovi nezbylo než Olomouckým k titulu pogratulovat. "Byla to z jejich strany perfektně sehraná partie. I naše holky odevzdaly vše. Nebyli jsme v tomto druhém zápase o nic horší než domácí. Zlato je zlato, ale ani stříbro nenajdete na ulici. Doufám, že se takto potkáme i ve finále v příštím roce a že se poučíme z chyb," řekl kouč hostujícího týmu.

Výsledek - finále, 2. zápas:
Olomouc - Slavia Praha 27:24 (13:12)
Nejvíce branek: Fabíková 6, Simerská 5, Hejtmánková 5/2, Arnošová 4 - Vojtíšková 8, Plamínková 6/2, Knytlová 5/1. Rozhodčí: Podlucký, Rudinský (SR). Sedmimetrové hody: 4/2 - 4/3. Vyloučení: 1:6. ČK: Plamínková. Diváci: 500. Konečný stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: