Hlavní obsah

Basketbalisté Minnesoty těsně před koncem zachránili zápas NBA

NEW YORK

Senzační obrat v takřka prohraném utkání předvedli basketbalisté Minnesoty ve druhém duelu proti Sacramentu v semifinále play off Západní konference. Domácí Timberwolves byli na pokraji druhé prohry, protože ještě čtyři minuty před koncem prohrávali o deset bodů. Zbytek zápasu ale vyhráli 16:1 a po triumfu 94:89 vyrovnali stav série na 1:1.

Článek

To Indiana Pacers pokračuje v hladké cestě nadstavbovou částí a v semifinále Východní konference vede nad Miami už 2:0 na zápasy.

Polovinu bodů Minnesoty při závěrečném obratu zařídil Sam Cassell, nejužitečnější hráč ligy Kevin Garnett předvedl obvyklou porci 28 bodů a 11 doskoků. "Hrát se musí celých 48 minut," zpytoval svědomí rozehrávač Sacramenta Doug Christie, autor 15 bodů, který v poslední minutě nedal dvě šestky. "Kdyby to bylo 0:2 proti takovému týmu, jako je Sacramento, to už by se špatně dohánělo," vysvětlil Garnett, co dohnalo Timberwolves k obratu.

Věděl, o čem mluví, protože třetí zápas se hraje v pondělí v Sacramentu, kde sice Minnesota jako jediný tým dokázala v sezoně dvakrát uspět, ale Kings jinak doma příliš neprohrávají - bilance 138 výher při 26 porážkách za poslední čtyři sezony hovoří za vše, v play off Sacramento vyhrálo doma osm z devíti posledních zápasů.

Indiana doma porazila Miami 91:80 a v play off ještě nepoznala hořkost porážky. Vítěze základní části dovedli k šestému triumfu v nadstavbové části za sebou Ron Artest dvaceti a Reggie Miller devatenácti body. Pacers všechny dosavadní zápasy ve vyřazovací části vyhráli nejméně o deset bodů, což v play off ještě nikdy žádný tým bez přerušení nedokázal. Pětkrát za sebou se to povedlo jen Los Angeles Lakers v roce 1985 a Philadelphii Warriors v roce 1947.

Výsledky:
Východní konference - semifinále, 2. zápas:
Indiana - Miami 91:80 (stav série 2:0).
Západní konference - semifinále, 2. zápas:
Minnesota - Sacramento 94:89 (stav série 1:1).

Reklama