Hlavní obsah

Lakers ukončili sérii San Antonia

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers a New Jersey v domácím prostředí snížili stav semifinále konferencí NBA na 1:2 na zápasy. Lakers porazili obhájce titulu San Antonio 105:81, New Jersey našlo recept na Detroit a vyhrálo v poměru 82:64.

Článek

V Los Angeles skončila série neporazitelnosti úřadujících šampiónů, která trvala 17 zápasů. Spurs do neděle vyhráli jedenáct posledních utkání základní části i všechny vyřazovací souboje.

Tentokrát si Lakers pohlídali Tonyho Parkera (8 bodů) a Tima Duncana (10), hvězdy předchozích zápasů. Naopak k neudržení byl pod košem a zvlášť v obraně Shaquille O'Neal - k 28 bodům přidal 15 doskoků a zblokoval osm střel soupeře.

Probudil se i Gary Payton, který se dostal o den dříve do kontroverze se spoluhráči, realizačním týmem i médii. Odehrál své nejlepší utkání v letošním play off, dal 15 bodů a především ubránil Parkera.

"Vím, že umím hrát basket. Vždyť ho hraji čtrnáct let a vím, o čem to je. A dnes jsme strašně potřebovali vítězství," řekl Payton s vědomím, že dosud žádný tým nedokázal otočit sérii, v níž prohrával už 0:3. "Věděli jsme, co je ve hře. Hráli jsme dobře, hlavně v obraně," dodal O'Neal.

Perfektní kopie

Nets vrátili Detroitu první porážku, přestože jejich opory měly potíže - Kenyon Martin s fauly a Jason Kidd s vychýlenou muškou. Měli ale Richarda Jeffersona, který se vypjal ke 30 bodům, a protože v dresu soupeře výkony z domácí palubovky zopakoval pouze Ben Wallace, autor 24 doskoků a 15 bodů, hrálo se podle domácích not. Hlavní zbraní Nets byla rychlost a bleskové brejky, díky nimž měli brzy až jednadvacetibodový náskok.

"Byli opravdu dobře připraveni, hráli skvěle," musel přiznat kouč Detroitu Larry Brown. "Zápas byl perfektní kopií prvního utkání, jen ty týmy byly vyměněné. Kdybychom neměli Bena (Wallaceho), bylo by to dnes snad o padesát," našel alespoň jednoho svého hráče, který jej nezklamal.

Play-off NBA
Západní konference - semifinále
Los Angeles Lakers - San Antonio 105:81
Nejvíc bodů: O'Neal 28 - Ginobili 17.
Nejvíc doskoků: O'Neal 15 - Duncan 13.
Nejvíc asistencí: Payton 7 - Parker 5.
stav série 1:2
Východní konference - semifinále
New Jersey - Detroit 82:64
Nejvíc bodů: Jefferson 30 - Wallace, Hamilton 15.
Nejvíc doskoků: Martin 9 - Wallace 24.
Nejvíc asistencí: Kidd 12 - Wallace 4.
stav série 1:2

Reklama

Související témata: