Hlavní obsah

Basketbalisté Sacramenta i Miami srovnali krok

NEW YORK

Všechny série druhého kola play-off basketbalové NBA jsou vzácně vyrovnané. V domácím prostředí vyhrálo ve středu Miami nad Indianou 100:88 a Sacramento nad Minnesotou 87:81, a tak ve všech dvojicích v semifinále obou konferencí je po čtyřech zápasech stav nerozhodný 2:2.

Článek

Utkání v Sacramentu bylo ve znamení obran a v prvním poločase měli v defenzívě navrch domácí, opírající se navíc o střelbu Chrise Webbera. Celkem dal 28 bodů a Kings hlavně díky němu získali do přestávky sedmnáctibodové vedení.

Webber navíc dobře bránil Kevina Garnetta, třebaže nejužitečnější hráč ligy předvedl 19 bodů a 21 doskoků. Domácí lídr týmu pak v závěru vstřelil šest důležitých bodů, kterými zabránil třetí prohře za sebou.

"Prohráli jsme si to sami, nebyli jsme moc pozorní. Webb hrál agresivně a dělal přesně to, co bylo třeba, aby zvítězili. Čekali jsme, že to bude boj, rozhodně k nám nechtěli jet za stavu 1:3," rozpovídal se po zápase Latrell Sprewell, autor 13 bodů hostů.

Miami se konečně rozstřílelo

Miami poprvé po rekordních 38 zápasech v play-off nastřílelo 100 bodů a mělo navrch díky větší vyrovnanosti výkonů. Na hřišti to vypadalo jako zápas pěti proti dvěma, protože v dresu Indiany se dokázali prosadit pouze Jermain O'Neal se 37 a Ron Artest s 28 body - to domácí měli v týmu tři alespoň dvacetibodové a další tři desetibodové hráče.

"Kolik z vás si myslelo, že tato série bude 2:2?" ptal se vyzývavě domácí Lamar Odom po zápase v zaplněném sále při tiskové konferenci a nad hlavu novinářů nevyletěla jediná ruka.

Odom byl s 22 body nejlepší střelec Miami, jen o bod méně dal Caron Butler, který hovořil v podobném duchu. "Spousta lidí říkala, že nemůžeme vyhrát na hřišti soupeře, ale stejní lidé také nevěřili, že by tahle série mohla být nerozhodná," naznačil Butler, že by rád vyvrátil i první část tvrzení odborníků. Pokoušet se o to bude Miami v sobotu v Indianapolisu.

Východní konference - semifinále
Miami - Indiana 100:88 (stav série 2:2).
Západní konference - semifinále
Sacramento - Minnesota 87:81 (stav série 2:2).

Reklama