Hlavní obsah

Volejbalisté chystají reparát

Marek BurkertSport.czPrávo

V pátek startuje kvalifikace volejbalistů na mistrovství Evropy, která je pro českou reprezentaci příležitostí složit reparát za loňský výbuch na šampionátu v Německu. V Opavě od pátku do neděle sehraje výběr Pavla Řeřábka duely se Slovinskem, Estonskem a Ukrajinou.

Foto: ČTK

České volejbalisty čeká kvalifikace na ME

Článek

"Sílu soupeřů příliš neznáme, ale jasným cílem je postup," tvrdí Řeřábek. "O výsledek se příliš neobáváme, ale hráči musí bojovat. Času na přípravu jsme totiž moc neměli. Vloni před Světovou ligou jsme toho ale také mnoho nenatrénovali a přišel velký úspěch. Snad to bude podobné," přeje si.

Zdravotní stav opor je podle kouče dobrý, zažehnány už jsou také Léblovy potíže s ploténkou. "Jen Marek Novotný si o sklenici pořezal ruku, ale hrát s tím může," přesvědčuje trenér.

Pro druhou část kvalifikace, která se hraje v září ve Slovinsku, by pak mohl tým posílit už i zkušený Jiří Novák z Paris Volley. Naopak jeho klubový kolega Ivo Dubš se po opavských zápasech s národním mužstvem definitivně rozloučí.

Na evropský šampionát, jenž se bude příští rok konat v Itálii a Srbsku a Černé Hoře, postoupí vítězové kvalifikačních skupin plus dva nejlepší celky z druhých míst.

Nominace Česka:
Lébl (Perugia/It.), M. Novotný (Cannes/Fr.), J. Novotný (Schio/It.), Král, Štokr (oba Odolena Voda), Habada (Č. Budějovice), Rak (Trentino/It.), Hudeček (Cannes/Fr.), Dubš (Paříž/Fr.), Zapletal (Orestiada/Řec.), Pláteník (Maaseik/Bel.), Ticháček (Liberec).

Reklama