Hlavní obsah

Karvinou házenkářské zlato šokovalo

Pošesté v historii, z toho ale počtvrté během posledních pěti let, slaví domácí titul házenkáři Karviné. "Nic takového jsme nečekali, o to je ale radost větší," řekl manažer Miroslav Pelech. "Také pro mě je to příjemný šok. Kdyby mi někdo před sezónou řekl, že s tak omlazeným týmem budu slavit titul, od srdce bych se smál," dodal trenér Jiří Kekrt.

Článek

"Hodně nám pomohly zkušenosti z Ligy mistrů, když ale o Vánocích odešli Brůna a Heinz do konkurenčního Frýdku-Místku, nezdálo se mi reálné, že bychom mohli dosáhnout až tak vysoko. Mladí kluci ale vytvořili perfektní partu a nakonec předvedli heroický výkon," poznamenal dále Kekrt na adresu celku, v němž figuruje jen pět hráčů starších 21 let.

V rozhodujícím boji o zlato pomohl někdejší kapitán Roman Farář, který se narychlo vrátil z hostování v Rakousku. "Ani pro tak zkušeného borce nebylo snadné naskočit do rozjetého vlaku. Dodal obraně jistotu, hlavně uklidnil mladé kluky a oni si pak víc dovolili," vysvětlil Kekrt.

Esem mistra byl 32letý brankář Miloš Slabý, který se reprezentačnímu kouči Trtíkovi už zdál neperspektivní. Podobně jako na křídle o pár měsíců starší kapitán celku René Vašek. Vedle nich se pak vytáhly dvacetileté spojky Szymanski či Kůst.

Cestu za triumfem podle Kekrta usnadnil obhájce prvenství FrýdekMístek nečekaným vypadnutím v semifinále s Allriskem, který pak dokázali noví mistři udolat v pěti zápasech. "Je to v mé trenérské kariéře už dvanácté zlato," liboval si.

Titul dal Karvinským možnost hrát interligové finále proti Prešovu. První zápas absolvují doma v neděli od 18 h, odveta bude na Slovensku ve středu 19. 5.

Reklama

Související témata: