Hlavní obsah

Volejbalisté porazili Estonsko 3:0

Čeští volejbalisté si v kvalifikaci na mistrovství Evropy 2005 připsali druhé vítězství bez ztráty setu. Po páteční výhře nad Slovinskem porazili v Opavě i tým Estonska 3:0. Papírově nejsilnější protivník Ukrajina je čeká v neděli od 16:30.

Článek

Odvety se všemi soupeři odehrají čeští reprezentanti v polovině září ve Slovinsku. V úvodu zaskočili Estonci český tým dobrým servisem, vedli 4:1, jenomže pak domácí zlepšili přihrávku a rázem bylo všechno jinak. Především vysocí blokaři Rak s Léblem strašili útočníky soupeře a ti kazili jeden míč za druhým. Když se českým volejbalistům začalo dařit i podání, vyhráli první set bez většího vypětí, nikoli však bez lehkého výpadku v koncovce, kterým dovolili Estoncům zkorigovat skóre.

Respekt hostujícího týmu byl velký a jeho ztráta v druhém setu narůstala, avšak za stavu 16:11 si čeští reprezentanti neodpustili sérii chyb, která málem srovnala stav (18:17). Trenér Řeřábek střídal, místo Jakuba Novotného, jemuž bylo hřiště občas malé, poslal do hry Hudečka. Pomohli však také Estonci svými minelami, takže na české konto přibyl i druhý set.

Hráči působili křečovitě

Ani v třetím dějství nepracovalo české mužstvo hladce. Jako kdyby samo sebe znervóznilo, hráči působili křečovitě, nicméně kvalita byla na jejich straně. Zejména obranou na síti však protivníkovi utekli bodově a závěr vyzněl málem v exhibici. "Důležitý je pro nás výsledek, že jedeme dále bez ztráty setu," vyzdvihl trenér Pavel Řeřábek. Potěšilo jej, že se český tým zlepšuje v obraně. "A zdá se mi, že i na servisu. Soupeř nás přivedl do úzkých jen ve druhém setu, ale dokázali jsme svoji sílu," řekl.

Čeští volejbalisté si hru Estonců prohlédli v pátek, když už měli po zápase se Slovinskem. "Viděli jsme, že jsou houževnatým týmem. Říkali jsme si, že je podstatné nic neuspěchat. A to se nám s výjimkou druhého setu podařilo," uvedl český kapitán Ivo Dubš, který po opavské kvalifikaci s vrcholovým volejbalem skončí a vrhne se na podnikání.

Česká republika - Estonsko 3:0 (21, 23, 15)
Rozhodčí: Hojka (Pol.), Hodoň (SR). Čas: 69 min. Diváci: 600.
Sestava ČR: Zapletal, J. Novotný, Lébl, Rak, M. Novotný, Pláteník, libero Habada - Štokr, Hudeček, Ticháček, Dubš.
Tabulka:
1.Česko2206:04
2.Ukrajina1103:12
3.Estonsko2021:62
4.Slovinsko1010:31

Reklama

Související témata: