Hlavní obsah

Indiana postoupila do finále Východní konference NBA

MIAMI

Prvním finalistou Východní konference basketbalové NBA se v úterý stal celek Indiany. Pacers dokázali v šestém utkání série s Miami zlomit domácí neporazitelnost soupeře, zvítězili těsně 73:70 a uzavřeli sérii se skóre 4:2. V konferenčním finále se Indiana střetne z lepším z dvojice New Jersey - Detroit.

Článek

Miami na své palubovce neprohrálo úctyhodných osmnáct utkání, Indiana si ovšem pod vedením Rona Artesta vybudovala ve druhé a třetí čtvrtině potřebný náskok, který domácí nedohnali ani závěrečným náporem.

"Přehrát Miami na jeho hřišti bylo neuvěřitelně těžké," svěřil se po utkání Artest, jenž si připsal sedmadvacet bodů. "Žádný zápas na cizí palubovce není jednoduchý, ale hrát v Miami, to je jako sestoupit do pekla. Diváci dokáží vytvořit neuvěřitelnou atmosféru, v člověku je pak malá dušička," pochválil fanoušky Heat.

Bouře v hale dostoupila vrcholu v závěru utkání, kdy Anthony Johnson z Indiany proměnil patnáct sekund před koncem dva trestné hody a hosté vedli 73:69. Na druhé straně poté určil konečnou podobu výsledku při trestném hodu Lamar Odom.

"Je to velké zklamání," smutnil nejlepší trojkař Miami Rafer Alston, jenž ovšem neměl v úterý dobrou mušku, ze šesti střeleckých pokusů se netrefil ani jednou. "Přitom to byly hody, které jsem během sezóny s jistotu proměňoval," dodal Alston.

Východní finále startuje v sobotu, svého soupeře budou znát hráči Indiany, kteří se za posledních deset let budou bít o konferenční titul pošesté, ve čtvrtek, kdy Detroit v sedmém duelu hostí New Jersey.

Play-off NBA
Východní konference - semifinále, 6. zápas
Miami - Indiana 70:73
Nejvíc bodů: Wade 24 - Artest 27.
Nejvíc doskoků: Grant 10 - J. O'Neal 13.
Nejvíc asistencí: Butler, Wade, Jones 2 - Tinsley 3.
konečný stav série 2:4

Reklama

Související témata: