Hlavní obsah

Naděje Sacramenta vypadla z obroučky

NEW YORK

Basketbalová hvězda Kevin Garnett potvrdila, že jí titul nejužitečnějšího hráče NBA náleží právem. Právě Garnett totiž posunul Minnesotu do finále Západní konference, když v rozhodujícím sedmém utkání se Sacramentem oslavil své 28. narozeniny 32 body a 21 doskočenými míči. Minnesota vyhrála 83:80.

Článek

"Na nic jsem nemyslel. Jen jsem všem říkal, ať mě následují," popsal Garnett hecování kolegů. "Je skvělé vyhrát, zvlášť když máte narozeniny," pochvaloval si.

V týmu Minnesoty se ovšem k němu střelecky připojila jen čtveřice hráčů. Sam Cassell nastřílel 23 bodů, Latrell Sprewell přidal čtrnáct, Wally Szczerbiak deset a Trenton Hassell čtyři.

Čekají Lakers

Vítězství Minnesoty viselo do poslední chvíle na vážkách. Se závěrečnou sirénou si mohl Chris Webber vynutit prodloužení, jenže jeho tříbodový pokus skončil jen na obroučce. "Už jsem si vážně myslel, že to tam spadne. Nevěřil jsem svým očím, když to z obroučky zase vyskočilo ven," posteskl si Webber.

Při důležité střele ho bránil Garnett. Webber, jenž si připsal celkem 16 bodů, se po neúspěšném pokusu zhroutil na kolena. Garnett ho nejprve přišel zvednout a obejmout se s ním, než se pozdravil s bouřícími fanoušky.

"Je to tvrdá prohra. Taková série..." litoval vyřazení trenér Sacramenta Rick Adelman. "Wolves si ale zaslouží uznání. Garnett byl úžasný a my jim nyní přejeme hodně štěstí," dodal.

Minnesota se o titul v Západní konferenci a postup do finále NBA utká s Los Angeles Lakers. První duel je na programu v pátek.

Západní konference - semifinále
Minnesota - Sacramento 83:80 (konečný stav série 4:3).

Reklama