Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu jsou v semifinále NBA

NEW YORK

Basketbalisté Detroitu Pistons se mohou radovat z postupu mezi nejlepší čtyři celky zámořské NBA. Po vítězství nad New Jersey 90:69 v sedmém rozhodujícím zápase postoupili totiž do finále Východní konference. Tam se od soboty utkají s nejlepším týmem základní části, Indianou Pacers.

Článek

New Jersey Nets v předchozích dvou letech postoupili až do finále celé NBA, tentokrát se však vítězi Východní konference nestanou. V klíčovém utkání tým doplatil mimo jiné na výpadek největší hvězdy Jasona Kidda, jenž se z osmi pokusů ani jednou nedokázal trefit do koše a do statistik si zapsal jen sedm asistencí a pět doskoků.

"Všechny střely vypadaly dobře, cítil jsem, že jsou dobré, ale prostě tam nespadly. Ale to je součást hry. Nemůžeme hledat omluvy, Detroit byl prostě lepší," komentoval nepovedený zápas Kidd.

Detroit vrátil New Jersey porážku z loňského konferenčního finále a v souboji o post nejlepšího týmu Východní konference se utká s Indianou. Tu přitom trénuje Rick Carlisle, jenž byl loni v létě propuštěn právě z Detroitu.

"Je vzrušující, že se s ním potkáme, ne? Víme, že musíme být agresivní, protože on svým svěřencům ordinuje právě bojovnost," těšil se střelec 21 bodů v posledním zápase Richard Hamilton.

Východní konference - semifinále:
Detroit Pistons - New Jersey Nets 90:69
Nejvíce bodů: Billups 22, Hamilton 21, Wallace 18 - Kittles 18, Martin a Jefferson 17
Nejvíce doskoků: Wallace 8 - Martin 12
Nejvíc přihrávek: Billups 7 - Kidd 7
Stav série: 4:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články