Hlavní obsah

Volejbalisté začínají Evropskou ligu v Moskvě

POZNAŇ

Dnešním zápasem v Moskvě proti účastníkům olympiády Rusům zahájí čeští volejbalisté premiérový ročník Evropské ligy. V soutěži pro mužstva, která nedostala pozvání do zúžené Světové ligy, budou dalšími soupeři národního týmu Turci a Chorvati. Bez ohledu na výsledky má ale Česko jako pořadatel jistou účast na červencovém finálovém turnaji v Opavě.

Článek

Na dvě utkání do Ruska odvezl trenér Pavel Řeřábek po kvalifikaci ME omlazený kádr s minimem legionářů. Dubš v reprezentaci skončil, volno dostala největší esa Lébl, Rak i jmenovci Novotní.

"Opory necháváme odpočinout. Vyzkoušíme si nové hráče, obzvláště zápasy v Rusku pro ně budou náročnou prověrkou. Přesto sním o tom, že bychom tam jednou mohli vyhrát, což by ale vyžadovalo stoprocentní výkon všech a vyrovnání se s rychlou, dynamickou hrou silově výborně připraveného soupeře," usoudil český kouč.

Reprezentační nominace:
Zapletal (Orestiada/Řec.), Zadražil, Rejlek, Boula (všichni Liberec), Pláteník (Maaseik/Belg.), Rybníček, Král, Štokr (všichni Odolena Voda), Baránek (Zlín), Staněk (Sete/Fr.), Hudeček (Cannes/Fr.), Habada (Č. Budějovice).
Program národního týmu:
21. a 22. 5.v Rusku
29. 5.(17:30)s Tureckem v Č. Budějovicích
30. 5.(14:30)s Tureckem v Č. Budějovicích
5. a 6. 6.v Chorvatsku
12. 6.(18:00)s Chorvatskem v Jablonci
13. 6.(14:30)s Chorvatskem v Jablonci
19. a 20. 6.v Turecku
26. 6. (18.00)s Ruskem ve Svitavách
27. 6. (14:30)s Ruskem ve Svitavách
10. a 11. 7.finálový turnaj 4 nejlepších v Opavě

Reklama