Hlavní obsah

Lakers vyhráli první finále Západní konference

První zápas finálové série Západní konference NBA lépe vyšel basketbalistům Los Angeles Lakers. Ti na hřišti Minnesoty vyhráli 97:88, když 27 body k vítězství přispěl pivot Shaquille O'Neal.

Článek

O'Neal se na úspěchu hostujícího týmu podílel také 18 doskoky, zatímco nejužitečnější hráč Minnesoty v základní části Kevin Garnett zaznamenal jen 16 bodů a 10 doskoků.

Minnesota nastoupila proti Lakers 48 hodin po rozhodujícím sedmém duelu se Sacramentem a na hráčích se nejspíš nedostatek odpočinku podepsal. Naproti tomu Lakers vyhráli už pátý zápas za sebou a především ve druhém poločase byli k neudržení, když ztratili jen dva míče.

O'Neal tradičně kraloval pod košem a navíc úspěšně proměňoval trestné hody, s kterými se obvykle potýká. Z jedenácti pokusů jich trefil devět. Nabudil ho údajně článek o osmdesátiletém starci, jenž dal přes 3000 šestek za sebou, který mu z novin vystřihl trenér Phil Jackson.

"Psalo se tam, že když se příliš soustředíte na výsledek, dopadne to špatně. Tak jsem si jen dával pozor, abych dobře házel," popsal svou taktiku O'Neal. Výborně si vedli také jeho spoluhráči - Kobe Bryant dal 23 bodů, veterán Karl Malone 17 a Derek Fisher hlavně díky čtyřem trojkám 14.

NBA finále Západní konference:
Minnesota - LA Lakers88:97 (série 0:1)

Reklama