Hlavní obsah

Ve finále Východní konference NBA lepší Indiana

NEW YORK

První finálový duel Východní konference NBA vyhráli basketbalisté domácí Indiany, kteří v sobotu zdolali Detroit 78:74. Hrdinou závěrečných vteřin se stal osmatřicetiletý veterán Reggie Miller, jenž se za nerozhodného stavu nejprve trefil za tři body a posléze ještě proměnil trestný hod.

Článek

"Bylo to padesát na padesát. V téhle chvíli se můžete stát hrdinou, nebo hlupákem. Každý den podobné střely trénuji a teď jsem využil svou šanci," komentoval rozhodující okamžik zápasu Miller. Ten předtím šest střeleckých pokusů neproměnil, v závěru však potvrdil, že se během své kariéry proslavil především jako muž posledních vteřin.

Tentokrát to na vlastní kůži pocítili basketbalisté Detroitu. "Když vystřelil, tušil jsem, že se trefí. Tenhle člověk takové pokusy proměňuje celou kariéru," řekl rezignovaně Richard Hamilton, který Millera v zápasu bránil.

Po Millerově trojce půl minuty před koncem se o stejný kousek pokusili hostující Chauncey Billups a Rasheed Wallace, ani jeden z nich však nedokázal skóre srovnat. O čtrnácté domácí výhře Indiany za sebou tak s konečnou platností rozhodl opět Miller, jenž 6,6 vteřiny před koncem proměnil jeden ze dvou trestných hodů.

Druhý zápas série na čtyři vítězství se v Indianapolisu hraje v pondělí. Ve finále Západní konference vedou od pátku 1:0 basketbalisté Los Angeles Lakers, kteří uspěli na palubovce Minnesoty.

Východní konference finále NBA:
Indiana - Detroit78:74 (stav série 1:0)

Reklama

Související témata: