Hlavní obsah

Poslední vítězství dělí basketbalisty Nymburka od titulu

Jediné vítězství ve finálové sérii domácí basketbalové ligy dělí nymburský tým od mistrovskému titulu. V neděli potvrdili svou neporazitelnost na domácí palubovce a porazili Kunín 107:79. Získali tak třetí výhru v sérii.

Článek

Pokud zvítězí ve středečním šestém finálovém zápase v Novém Jičíně, mohou oslavit premiérový triumf v lize.

Nymburští začali bez respektu ze soupeře. Po šesti minutách vedli už o osm bodů, díky výtečné obraně donutili hosty k osmi ztrátám míče a v útoku je nerozhodila ani kunínská zóna. Hosté sice ještě na konci první čtvrtiny vykřesali jiskru naděje, po Šoškově trojce se Nymburku přiblížili na šest bodů, ale domácí už další komplikace nepřipustili.

Kunínu ale nevyšel hlavně začátek druhé čtvrtiny a domácí zde vynikající prací v defenzivě naopak položili základ k třetímu vítězství v sérii. Hosté se ale nevzdali, bojovali i s nepříznivým stavem. V průběhu třetí čtvrtiny využili chvilkové nepozornosti domácího souboru a po sedmi minutách snížili po trojkách Žarkoviče a Callahana, který během třetí desetiminutovky nasázel 14 bodů, na patnáctibodový rozdíl. Pomohla až domluva kouče Ježdíka při oddechovém čase, nymburští basketbalisté po ní zpřesnili hru a do závěrečného dějství vstupovali s vedením 87:68.

Závěr zápasu si už Nymburk dokázal s přehledem pohlídat a svůj náskok ještě zvýšit, za což ho nadšené publikum odměnilo bouřlivými ovacemi vstoje.

Basketbalová liga - 5. zápas finále:
Nymburk - Kunín 107:79 (26:17, 56:36, 87:68)
Nejvíce bodů: Johnson 32, Zídek 15, Nečas 14, Trnka 12, Whitfield 11, Novotný 10 - Callahan 25, Bobb 15, Šoška 13. Rozhodčí: Šedivý, Paulík Trestné hody: 18/14 - 29/20. Fauly: 26:16. Pět chyb: 40. Nečas. Diváci: 1500.
Stav série: 3:2

Reklama