Hlavní obsah

Zápas Detroitu s Indianou? Hrozný

NEW YORK

Jedinečná obrana, jež se přece jen o něco lépe dařila basketbalistům Detroitu než soupeřům z Indiany, byla hlavním rysem druhého finálového utkání o krále Východní konference v NBA. Pistons dokázali v Indianapolisu zvítězit 72:67 a sérii hranou na čtyři vítězství vyrovnali na 1:1.

Článek

Body milující fanoušci si na své rozhodně nepřišli, viděli ještě méně košů než před dvěma dny (78:74) a i zámořská média označila zápas za hrozný. Účel ale světil prostředky a Pacers poprvé v play-off a prvně od 19. března museli strpět domácí prohru.

Hostům k triumfu pomohl Richard Hamilton, který dal třináct z posledních patnácti bodů Pistons. Celkem si coby nejlepší střelec zápasu připsal 23 bodů.

Scházel jeden blok

Klíčovou akci ale předvedl jeho spoluhráč Tayshaun Prince, jenž těsně před koncem skvěle zblokoval pokus Reggieho Millera, který mohl znamenat vyrovnání. Jeho zákrok byl 19. blokem Detroitu v zápase, k vyrovnání rekordu play-off z roku 1981 týmu scházel jeden blok.

"Věděl jsem o něm. Když o tom teď přemýšlím, měl jsem smečovat. Ale já myslel, že je dost daleko za mnou," sypal si popel na hlavu autor 21 bodů, který se už před kritickým okamžikem postaral čtyřmi šestkami o snížení na 67:69.

Také hrdina zápasu potvrdil, že Miller osudně zaváhal. "V takové situaci jsem moc šancí neměl. Ale on v poslední sekundě zpomalil a dal mi čas dostat se k němu. Vystřelil jsem ruce po míči a byl to dobrý blok," pochválil se Prince.

V úterý se hraje na Západě

Hamilton nepochyboval, že Prince při blokování uspěje. "Tay předvádí alespoň jeden podobný zákrok každý čtvrtý zápas," usmíval se. "Říkal jsem si: Reggie, raději to zasmečuj, jinak tě Tay dostane," dodal.

Série, jejíž vítěz postoupí do finále NBA, pokračuje třetím zápasem ve středu v Detroitu. V úterý je na programu třetí duel finále Západní konference mezi Los Angeles Lakers a Minnesotou.

Východní konference - finále
Indiana - Detroit 67:72 (stav série 1:1).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články