Hlavní obsah

Lakers doma stále neprohrávají

NEW YORK

S taktikou všemožným způsobem zastavit Shaquilla O'Neala vyrukovali basketbalisté Minnesoty do pokračování boje o trůn v Západní konferenci NBA, ale taktika zvaná v zámoří 'Hack-A-Shaq' kýžené ovoce nepřinesla. Lakers vyhráli 100:89, uhájili domácí neporazitelnost v letošním play off a vedou v sérii hrané na čtyři vítězství 2:1.

Článek

O'Neal sice po faulech nebyl z čáry trestného hodu nejpřesnější, ale přesto nastřílel 22 bodů a k tomu doskočil 17 míčů. Když se do něj ve druhém poločase soupeřovi obránci pustili naplno, měl slovo především Kobe Bryant, který sice do přestávky neskóroval, ale pak se rovněž vypjal k 22 bodům. I zbylí tři hráči základní sestavy přispěli dvouciferným bodovým přídělem.

"Shaq je na to zvyklý. Flip (Saunders) obvykle k této taktice nesahá. Dnes to zkusil, ale Shaq odvedl skvělou práci," řekl Bryant k částečně úspěšnému pokusu hostujícího kouče znechutit obrovitému spoluhráči život. "Když mě budou takhle faulovat, asi budu celý zápas jen stát na šestce," láteřil O'Neal, který z 22 trestných hodů proměnil jen osm. "Ale tahle taktika nikdy stoprocentně nefungovala a nikdy nebude," upozornil.

Také kouč Phil Jackson si sarkasticky postěžoval, že jeho hráči strávili ve druhé půli při střelbě šestek celé hodiny. "Když to bude potřeba a přinese to úspěch, zfaulujeme Shaqa třeba padesátkrát," prohodil jeho protějšek Saunders. V úterý byl na O'Neala nasazený mimo jiné jeho bývalý spoluhráč Mark Madsen. "Ten ho osekával dlouhá léta už tady v tréninku," poznamenal Bryant.

Hosté byli zklamaní, hvězdný Kevin Garnett dal sice také 22 bodů, ale neprosadil se ve druhém poločase přes obranu Karla Malona a dokonce se sám těsně před koncem vyfauloval. "Nikdo v šatně nebyl nadšený z našeho výkonu a já nejsem výjimkou," klopil zrak nejužitečnější hráč sezony. "Ale ještě to neskončilo. Tahle série ještě rozhodnutá není," burcoval Saunders.

Západní konference - finále:
L. A. Lakers - Minnesota 100:89
Nejvíce bodů: O´Neal a Bryant 22, Payton 18, George 12 - Garnett 22, Szczerbiak 21, Cassell a Sprewell 18
Nejvíce asistencí: Payton 9 - Garnett 7
Nejvíce doskoků: O´Neal 17 - Garnett 11
Stav série: 2:1

Reklama