Hlavní obsah

Bryant přiblížil Lakers k finále NBA

Když stráví Kobe Bryant den u soudu kvůli obvinění ze znásilnění, pak většinou podá skvělý výkon. Potvrdil to i ve čtvrtém zápase finále Západní konference NBA, kdy basketbalisté Los Angeles Lakers hostili Minnesotu. Bryant byl ve druhé půli k neudržení a 31 body přispěl k vítězství Lakers 92:86. Lakers tak vedou v sérii 3:1 a od finále je dělí poslední krok.

Článek

Bryant dorazil do haly po dalším soudním stání v bezmála 1500 kilometrů vzdáleném Coloradu hodinu před začátkem zápasu. Spoluhráčům ale dal najevo, že bude v pohodě. "Moc toho dneska nenapovídal. Ale když se na mě podíval a mrknul, přesně jsem věděl, co to znamená," prozradil později Karl Malone.

V play off Bryanta nepříjemné záležitosti se soudem rozptylovaly potřetí a naposledy. Když po přelíčení přijel k duelu prvního kola s Houstonem, dal rovněž 31 bodů, a v další sérii vstřelil San Antoniu ještě o jedenáct bodů více. "Nemyslím, že by dokázal kdokoli jiný proměnit tolik těžkých střel jako on," uvedl kouč soupeře Flip Saunders.

Basketbalistům Minnesoty se sice podařilo dát prvních pět bodů zápasu a vyhráli těsně první čtvrtinu, ale nejužitečnější hráč Kevin Garnett postupně zůstal ve své snaze osamocen. O jedinou asistenci mu utekl triple-double (28 bodů a 13 doskoků), dalším hráčům Timberwolves se už tolik nedařilo.

Ve třetí čtvrtině pak přišly Bryantovy chvíle a během tohoto časového úseku stihl 18 bodů. Mezi Lakers a Minnesotou narostla patnáctibodová propast. K výhře domácích nakonec výrazně přispěl i Shaquille O'Neal, když k 19 bodům přidal stejný počet doskočených míčů.

Lakers získali titul šampionů NBA třikrát za sebou až do loňského roku, kdy jejich nadvládu přerušilo San Antonio. Teď mají nakročeno do dalšího finále a postup mohou slavit už v sobotu v Minneapolis, případně o dva dny později doma.

L. A. Lakers - Minnesota 92:85
Nejvíce bodů: Bryant 31, O´Neal 19, Fisher 15 - Garnett 28, Szczerbiak 19, Sprewell 12
Nejvíce asistencí: Malone 8 - Garnett 9
Nejvíce doskoků: O´Neal 19 - Garnett 13
Stav série: 3:1

Reklama