Hlavní obsah

Indiana zkrotila Detroit a vyrovnala sérii

NEW YORK

Basketbalisté Indiany vyrovnali stav finálové série ve Východní konference NBA s Detroitem na 2:2. Na soupeřově palubovce v Auburn Hills v pátek zvítězili 83:68 a v dalším pokračování bitvy o konferenční titul budou mít v neděli výhodu domácího prostředí.

Článek

V týmu Indiany se dařilo tradičním oporám Ronu Artestovi a Reggiemu Millerovi, hlavní pozornost však tentokrát patřila Austinu Croshereovi, který se objevil po více než dvou letech v základní sestavě. Odehrál půl hodiny a odvedl výborný výkon podpořený 14 body.

"Byl to trochu risk, protože v defenzívě to není takový hráč jako Jeff Foster, ale Austin dodal naší hře nový náboj. To riziko se vyplatilo," pochvaloval si své rozhodnutí trenér Pacers Rick Carlisle poslat od začátku do utkání hráče, který měl v základní části průměr jen pět bodů na zápas.

V roce 2000 Croshere exceloval ve finálové sérii proti Los Angeles Lakers, v níž si také vytvořil 24 body střelecké maximum v lize. Pak podepsal sedmiletou smlouvu za 51 milionů dolarů a jeho výkony šly rapidně dolů.

V pátek však měl svůj den. Croshere dal celkem tři trojky: jednou ukončil první poločas a další načal druhou část zápasu. "Někdy je potřeba udělat změnu, podle toho se pozná dobrý trenér," řekl ke Carlisleově vydařenému manévru nejlepší hráč Indiany Artest.

Detroit vyhrál předchozí dva zápasy a v pátek mohl doma získat v sérii důležité vedení 3:1. Od začátku však jeho hráči tahali za kratší konec a jejich trápení dokumentovalo pouhých jedenáct bodů ve třetí čtvrtině. "Horší do být nemohlo. Vůbec jsme na ten zápas nebyli připravení a to je moje vina," zastal se hráčů trenér Piston Larry Brown.

Reklama