Hlavní obsah

Minnesota ještě nekončí, porazila Lakers

MINNESOTA

Nejužitečnější hráč sezóny NBA Kevin Garnett se postavil proti předčasnému vyřazení Minnesoty z play-off a přivedl domácí tým k vítězství v pátém finále Západní konference proti Los Angeles Lakers. Timberwolves vyhráli 98:96 a snížili stav série na 2:3, Garnett dosáhl 30 bodů včetně pěti šestek v závěrečné dvouminutovce a doskočil 19 míčů.

Článek

Druhý mečbol bude mít tým kolem Kobeho Bryanta a Shaquilla O'Neala v pondělí, tentokrát ale v domácím prostředí. "Nehodlali jsme připustit, aby to dneska skončilo. Víme, že máme dobrý tým, jsme přesvědčeni, že můžeme vyhrát. Otázkou jen je, jak to proti Lakers dokázat?" přemítal po zápase Garnett,.

Ten se během utkání objevil na všech postech a odpočíval jen dvě a půl minuty. Recept proti kalifornské obraně našel vedle něj i Latrell Sprewell, autor 28 bodů.

Minnesota těsnou výhrou nepřipustila, aby vůbec poprvé v sezóně prohrála tři zápasy za sebou. Třebaže jí chyběl zraněný zkušený rozehrávač Sam Casell, dopustila se minima ztrát míče a hlavní opory proměňovaly střely i z těžkých pozic.

"To byl jejich klíč k úspěchu. Dařilo se jim hrát takřka perfektní basketbal," uznal trenér Lakers Phil Jackson. Z jeho svěřenců byl opět lídrem Bryant s 23 body, Karl Malone, Derek Fisher a O'Neal přidali po sedmnácti. Obrovitý pivot byl ovšem zklamaný, v zápase se dostal jen k 11 střelám.

"Zeptejte se hochů, kteří mi dnes nedali míč," odkázal novináře na své kolegy při hodnocení svého výkonu. Lakers a hlavně O'Neal ale propadli při střelbě trestných hodů. Pivot nebyl úspěšný ani z poloviny, celý tým jen těsně přesáhl padesát procent úspěšnosti.

Západní konference - finále, 5. zápas
Minnesota - Los Angeles Lakers 98:96 (stav série 2:3)

Reklama

Související témata: